El nou director general de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Ramón López Galindo, percebrà nets anualment un mínim de 185.130 euros (IRPF a banda). Aquesta xifra fixa es pot ampliar amb un variable establert per contracte i en funció dels objectius establerts i acomplerts d’un màxim de 50.000 euros bruts. La remuneració fixa de López Galindo és pràcticament un 30% superior a la que rebia la seva antecessora, Maria Cosan. Al seu torn, la fins fa poc màxima responsable executiva del supervisor financer andorrà va arribar al càrrec amb un salari inferior al de la persona de qui va agafar el relleu, Carles Salvadó.
Les dades figuren en una resposta a una pregunta parlamentària firmada pel ministre de Finances, Jordi Cinca. El conseller general liberal Ferran Costa s’havia interessat per quin era el cost salarial total del nou director de l’INAF. I quin era el cost que suposava la seva antecessora. En la resposta publicada al Butlletí del Consell General, Cinca exposa que segons el contracte firmat amb Ramón López Galindo el 16 de gener passat, la remuneració fixa anyal bruta “és de 198.000 euros que se satisfaran mitjançant tretze pagues”. Si a l’esmentada quantitat se li resta la cotització que l’assalariat a la CASS ha de fer, del 6,5%, en resulta un salari net global de 185.130 euros, que suposa unes mensualitats netes de 14.240 euros. “A aquesta remuneració caldrà afegir-hi una remuneració variable fins a un màxim de 50.000 euros anuals en funció de l’acompliment dels objectius que anualment fixi el consell d’administració de l’INAF”, segons que exposa la resposta esmentada.
El titular de Finances, en el mateix document, també explica que “d’acord amb el contracte, signat el 31 de gener del 2012, amb l’anterior directora general de l’INAF, Maria Cosan Canut, la remuneració fixa anual bruta era de 140.400 euros que se satisfeia en tretze pagues”. El salari anual net, per tant, seria de 131.274 euros, que suposa unes mensualitats netes de poc més de 10.000 euros. “Així mateix, en dit contracte s’establia una remuneració variable de fins a un 20% de la remuneració fixa”, per tant, un potencial increment brut de fins a 28.080 euros anuals. En la seva resposta, Cinca recorda que mentre va estar vigent la llei que suposava retallades salarials als salaris més elevats (a partir de 3.000 euros mensuals) de l’administració, a Cosan se li va aplicar una tisorada del 10%.
Cinca també especifica que “en relació a la informació demanada sobre la remuneració de Maria Cosan, i amb la finalitat que la puguin contextualitzar correctament en el moment en que es va procedir a la seva contractació, afegir que la remuneració anual bruta percebuda el darrer any per part del director immediatament anterior a Cosan, segons ens ha informat l’INAF, va ser de 162.577,50 euros”.
Comentaris