El norovirus causant de la gastroenteritis a la residència L’Albó ha afectat més de vint persones

La major part dels usuaris del centre integrat a l’escola Meritxell estan a dieta ja sigui per refer-se de la passa o per prevenir-la

Una imatge de les instal·lacions de la residència L'Albó.
Una imatge de les instal·lacions de la residència L'Albó.
Pares de la residència L’Albó de l’Escola d’educació especialitzada Meritxell estan més preocupats del que sembla o del que ha transcendit arran de la passa de vòmits i gastroenteritis que ha afectat les darreres setmanes el centre. El causant de tot plegat seria un norovirus i hauria afectat ja més d’una vintena de persones, la majoria usuaris de l’esmentat centre residencial, encara que, almenys a l’inici, també es va veure perjudicat algun directiu de l’escola.

La mala manipulació alimentària estaria rere de la intoxicació, que hauria portat a bona part dels interns de la residència, com a mínim la meitat, a estar, encara avui, a dieta. Uns, per refer-se de la passa soferta, que malgrat que no hauria comportat una conseqüències greus sí que ha estat molt molesta i ha causat quadres de diarrea i vòmits notables. Altres, estarien a dieta per prevenir el contagi.

Les fonts consultades han assegurat que encara no es tindrien els resultats definitius de les analítiques realitzades per aclarir l’origen del que tot porta a pensar que seria un norovirus, un dels virus més usuals en la causació de passes de gastroenteritis. Per tant, segons les fonts, tot faria pensar que rere la intoxicació hi hauria una deficient utilització de l’aigua, no pas directament per beure. Potser per netejar alguns productes. En aquest sentit, les fonts consultades han remarcat que no sempre es filtra degudament l’aigua i que no seria el primer cop que hi ha problemes, encara que no de l’abast de l’episodi actual, que podria fins i tot ser tractat en una propera reunió de la junta rectora de la institució. 

Com a mínim dos dels usuaris de L’Albó van haver de ser traslladats a urgències per ser tractats de la passa. També el ministeri de Salut estava al corrent del fet i va activar els protocols i les mesures escaients tot i restant ferro a la situació i emmarcant la passa dins de la normalitat. Entre alguns familiars d’usuaris del centre hi ha un elevat malestar per la gestió d’aquest episodi i, també, per la mala praxi que, a parer d’aquestes persones, hi ha en altres casos. Fonts properes al centre, però, han assegurat que es treballa de la forma més escrupolosa i eficient que es pot.

 

Comentaris (1)

Trending