El noi andorrà empresonat per l’agressió sexual a la Seu no va estar la nit de Nadal al local on haurien passat els fets

El jove, de 21 anys, va deixar la presó de Ponent dijous a la tarda després de dipositar la fiança de 3.000 euros que havia fixat el jutge instructor de la causa per tal de poder quedar en llibertat

-
-
El jove andorrà de 21 anys que el 9 de gener va ser empresonat en relació amb la presumpta agressió sexual que hauria sofert una noia la nit de Nadal en un local d’oci nocturn de la Seu està en llibertat i ha pogut acreditar que en cap moment d’aquella nit no va estar al complex lúdic La Murga. Ben al contrari, en tot moment va estar de celebració nadalenca al Principat. El noi va deixar dijous a la tarda la presó de Ponent després d’abonar els 3.000 euros de fiança que el jutjat d’instrucció número 2 de la capital urgellenca li havia imposat el dia abans.

El noi, que sembla més jove del que és, ha estat tres setmanes en presó preventiva a Lleida, en una situació de molta fragilitat, segons les diverses fonts consultades. Mentrestant, però, s’han practicat les diligències oportunes sol·licitades per la seva defensa i que en cap cas es van dur a terme en el moment de decidir el seu empresonament i, poc després, en confirmar la seva situació de reclusió. Aquestes proves sol·licitades per la defensa del noi haurien estat clares i contundents al seu favor, fins al punt que l’alliberament del jove, amb mesures cautelars, compta amb l’informe favorable del ministeri fiscal.

Segons les fonts consultades, el jove andorrà va ser un dels dos nois que la denunciant i víctima de la presumpta agressió va identificar amb noms i cognoms del grup de cinc joves -sis va dir a l’inici- que haurien participat en els fets suposadament delictius. La noia, de 19, va arribar a descriure un tercer jove. El primer detingut, un urgellenc de la mateixa edat que la denunciant, va quedar en llibertat el 28 de desembre, sense haver d’entrar a la presó, i amb tot un seguit de mesures cautelars. “La denunciant, com a mínim, es va equivocar”, han explicat les fonts consultades.

La suposada víctima i denunciant va identificar l'investigat a través d'un reconeixement fotogràfic; la geolocalització del mòbil de l'acusat, però, el situa sempre a Andorra

L’andorrà que la suposada agredida havia reconegut a través d’un reconeixement fotogràfic es va presentar voluntàriament a la comissaria dels mossos d’esquadra de la Seu el 7 de gener al vespre. Va quedar automàticament detingut i dos dies després va passar a disposició judicial, enviant el titular de la instrucció a la presó l’investigat. Segons les fonts, el fet que fos nacional andorrà i que no tingués cap domicili a l’Estat espanyol va jugar a la seva contra. Perquè fins llavors només hi havia en contra les manifestacions de la noia, que va explicar que feia un parell d'anys que coneixia el jove.

L’investigat andorrà (anteriorment denominat imputat en l’ordenament jurídic espanyol) es va presentar davant els mossos amb el seu mòbil personal, del qual se n’hauria estat fent el buidatge i, també, la geolocalització. Aquest element hauria estat clau. En tot moment, tant la nit de Nadal com les hores prèvies i posteriors el telèfon va estar en territori andorrà. A més, la defensa, segons les fonts consultades, hauria aconseguit que diversos testimonis declaressin que el noi va fer la celebració nadalenca escaient estant sempre al Principat. I, al contrari, també hi ha testimonis que asseguren que el jove mai no el van veure aquella nit dels suposats fets a la Seu.

També hi ha material gràfic i audiovisual que avalaria les versions del testimoni. Des d’imatges que situarien el jove a Andorra a gravacions a l’interior de la discoteca de la Seu de l’hora en què s’haurien produït els fets en les quals en cap moment es pot observar la presència del noi. Davant de tot això, la defensa del noi, segons que han confirmat fonts judicials, va demanar dimarts l’alliberament del noi. I l’endemà mateix va ser acordada. Més enllà dels 3.000 euros de fiança, això sí, també s’obliga el noi, els dies 1 i 15 de cada mes, a presentar-se al jutjat de la Seu en una mesura que pretén assegurar que el noi no vol defugir el control de la Justícia.

-

Relacionat

Ingressa a presó el jove andorrà implicat en l’agressió sexual de la nit de Nadal a la Seu
Comissaria dels mossos d'esquadra a la Seu.

Relacionat

Descarten presentar-se voluntàriament a la Seu alguns dels suposats partícips en l’agressió sexual
-

Relacionat

Denuncien que cinc joves d’Andorra haurien participat en l’agressió d’una noia a la Seu

Comentaris (2)

Trending