Ingressa a presó el jove andorrà implicat en l’agressió sexual de la nit de Nadal a la Seu

El noi, de 21 anys i detingut dilluns al vespre pels mossos, ha prestat declaració aquest dimecres davant el jutjat que instrueix la causa

-
-
El jove andorrà detingut dilluns al vespre en relació amb l’agressió sexual que hi hauria hagut la nit de Nadal en un complex d’oci nocturn de la Seu ha ingressat a primera hora d’aquesta tarda a la presó. El noi, de 21 anys, ha estat acusat formalment de la comissió d’un delicte d’agressió sexual. Tant els mossos com el jutjat d’instrucció que es responsabilitza del cas mantenen oberta la investigació i no es descarten noves detencions.

El noi ara empresonat -molt probablement al centre penitenciari de Ponent, a Lleida, encara que aquest detall no ha estat confirmat- és un dels sis que la víctima dels tocaments ocorreguts presumptament al lavabo de noies del local La Murga de la Seu va identificar sense cap mena de dubte. Els mossos el van detenir dilluns vers les 8 de la tarda després que se’l cités telefònicament per tal que es personés a les dependències policials i, finalment, el jove decidís presentar-se a la comissaria que la policia catalana té a la capital de l’Alt Urgell.

L’investigat ha prestat declaració com a acusat davant el titular del jutjat d’instrucció número 2 de la Seu aquest dimecres. I sobre les 3 de la tarda, el jutge ha acordat l’empresonament provisional comunicat i sense fiança. Les fonts consultades, que han recordat que la causa oberta ho està per un delicte d’agressió sexual, han assegurat que els fets revesteixen prou gravetat com perquè es dicti la mesura de privació de llibertat.

La resta d’implicats que encara no haurien respost davant del jutge també residirien, com l’ara empresonat, al Principat d’Andorra. I, en principi, com el noi que avui ha declarat en qualitat de detingut al jutjat de la Seu, serien de nacionalitat andorrana. Amb anterioritat, el 28 de desembre, els mossos ja havien detingut un jove urgellenc de 19 anys pels mateixos fets. En aquella ocasió, però, el jutge de guàrdia va deixar-lo en llibertat tot i dictar mesures cautelars.

Així, al primer detingut se li va retirar el passaport i se li va dictar una ordre d’allunyament i de prohibició d’entrada en contacte amb la víctima. Alhora, s’haurà de presentar davant el jutjat que estigui més proper al lloc on es trobi cada primer de mes. En aquell cas, la noia víctima de l’agressió va exculpar el detingut, que estaria en el mateix local on van ocórrer els fets però que no hauria participat en els mateixos.

Comentaris (2)

Trending