Denuncien que cinc joves d’Andorra haurien participat en l’agressió d’una noia a la Seu

Els fets, denunciats davant els mossos que ja han fet una detenció, haurien passat la nit del 24 de desembre en un local d’oci de la capital urgellenca i han estat lamentats per diversos col·lectius feministes

-
-

Tres col·lectius de naturalesa feminista de l’Alt Urgell -el Col·lectiu Feminista Alt Urgell, el Col·lectiu Huldra i Arran Alt Urgell- han denunciat a través de les xarxes socials que la nit del 24 de desembre un grup format per cinc nois d’Andorra i un sisè de la Seu d’Urgell haurien protagonitzat una agressió vers una noia. Hores d’ara s’estaria treballant en la plena identificació dels joves que haurien comès l’abús.

Els fets haurien succeït en un local d’oci nocturn de la capital urgellenca anomenat La Murga. Justament, una de les persones que es tindria clar que hauria participat de la suposada agressió denunciada pels tres col·lectius forma part d’un grup musical que justament aquesta nit de Cap d’Any hauria d’actuar en el mateix local. Segons un comunicat emès pels col·lectius denunciants, els gestors de La Murga i organitzadors de la festa (Nitohparties) prevista per aquest dilluns s’haurien compromès a no deixar accedir a l’espai el jove en qüestió i, per tant, tampoc a actuar-hi.

La víctima de l'agressió seria una noia de 19 anys -una edat molt similar a la dels presumptes agressors- que hauria denunciat els fets, segons diverses fonts, davant la comissaria dels mossos d'esquadra de la Seu mateix l'endemà dels fets. Arran d'aquesta denúncia, els agents de la policia catalana estan treballant per aclarir la situació i ja haurien dut a terme una detenció d'un dels implicats. Al noi, arrestat divendres, se l'hauria alliberat amb càrrecs al cap d'unes hores i caldrà que es presenti o bé davant la policia o davant del jutjat d'instrucció de la Seu quan sigui citat. El noi ja va respondre davant el jutjat de guàrdia.

Els nois haurien fet diversos tocaments suposadament a la noia molt probablement a l'interior dels lavabos del complex d'oci urgellenc. Com que ho van fer amb superioritat i presumpta intimidació, el cas es tracta com una agressió sexual en grup. Els mossos treballen en la plena identificació de tots els participants en l'acció abusadora i des del Principat no es descarta que acabi arribant un mandat de cooperació policial o judicial (com ara una comissió rogatòria). Una altra opció seria que els implicats es presentin voluntàriament a la comissaria de la policia catalana.

En la comunicació d els col·lectius feministes s’afirma que “denunciem aquesta agressió, assenyalem a la societat patriarcal que ens criminalitza i permet que la (in)justícia protegeixi dia a dia els agressors, deixant la víctima qüestionada constantment”. Finalment, insisteixen en què seguiran “denunciant tant els espais d’oci com en el dia a dia les agressions que patim a través de la lluita feminista. Donem suport, sororitat i recolzament a la víctima perquè si ens toquen a una ens toquen a totes!”.'Traptor Amarillo' defensa la seva innocència

Els col·lectius feministes han assegurat en un comunicat que un dels suposats implicats en l'agressió "masclista", com la defineixen, estaria vinculat amb el grup urgellenc de música alternativa 'Traptor Amarillo'. Des d'aquesta formació, que havia d'amenitzar la festa de Cap d'Any aquesta matinada al complex 'La Murga', s'ha assegurat a l'Altaveu que està "completament en contra de la violència de gènere" i que "és per aquest motiu i per defensar la nostra total innocència davant aquestes acusacions que hem decidit no actuar en el concert d'aquesta nit". 

Etiquetes

Comentaris

Trending