El Nadal acaba amb l'entrada rècord de 238.574 vehicles

És la xifra més alta en quinze anys, quan es van començar a fer els registres

Comentaris

-
-
Durant les festes de Nadal han entrat 238.574 vehicles per les dues fronteres, 25.000 més respecte als de l'any passat Aquesta és la xifra mès alta en quinze anys que és des del moment en què es comencen a comptabilitzar les entrades a Andorra des de França i des d'Espanya. Això ha repercutit en les cues que sovint han arribat més enllà de la Seu d'Urgell i en les sortides a determinades hores del dia.

Mobilitat té constància que el dia amb més entrada de vehicles va ser el divendes passat, Aquell dia van accedir al país per la frontera del riu Runer 14.000 vehicles. El dia de més afluència pel punt fronterer del Baladrà va ser dissabte passat amb 8.700 vehicles. Des de Moblitat fan un bon balanç d'aquestes dades ja que consideren que la xarxa viària s'ha mostrar capaç d'absorbir la gran presència de vehicles amb una mitjana de 10.000 per dia entre el 23 de desembre i el 5 de gener.

Entre aquests dies, 150.354 vehicles han accedit al Principat per la frontera hispanoandorrana i 88.220 per la banda francesa. Mobiliitat havia calculat l'entrada de 159.000 vehicles, 110.000 dels quals ho havien de fer per la frontera amb Espanya, i els 49.000 restants pel punt de control fronterer del Baladrà, entre el Pas de la Casa i França.

La sortida s'ha fet molt més esgraonada i ha estat repartida entre dissabte, diumenge i aquest dilluns que és la festivitat de Reis. A banda de les entrades i de les sortides, el trànsit dens s'ha deixat notar en els accessos a pistes a les carreteres de la Massana i a la d'Encamp, totes dues en sentit nord.

Això pels matins. perquè per les tardes les retencions s'han format en sentit sud i han afectat principalment l'entrada a Encamp i la carretera de l'Obac a la parròquia d'Escaldes-Engordany.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending