El Morabanc suma una victòria de prestigi davant un rival d’Eurolliga

Els tricolors dominen el Baskonia (97-82) des del primer fins al darrer minut i es consoliden entre les posicions de Copa del Rei

Senglin intenta una acció d'entrada a cistella.

El Morabanc Andorra ha aconseguit una victòria de prestigi contra tot un rival d’Eurolliga com el Baskonia (97-82) al qual ha dominat des del principi fins al final. La Bombenera, una vegada més, ha tornat a ser talismà per un equip que es consolida entre els vuit primers –i per tant, entre els candidats a disputar la Copa del Rei. Els andorrans han estat superiors en els tres primers quarts i han sabut contenir, en un no tant brillant darrer període, un rival que buscava la remuntada. Hannah i Jelinek, cap d’ells al cinc inicial, han completat un partit especialment inspirat.

Ha entrat bé el conjunt d’Ibon Navarro al partit. Els tricolors han estat sòlids en defensa, concedint molt poc als vitorians, i especialment efectius en atac. De fet, tres triples consecutius de Torodovic i Diagne, per partida doble, i un quart de Jelinek els han permès obrir una petita escletxa al marcador i arribar a un màxim avantatge de vuit punts (18-10) a tres del final. La mala notícia ha arribat amb la lesió de Tyson Perez, que s'ha trencat i no ha pogut continuar. Tot i això, al tram final del quart, el Morabanc l’ha sabut mantenir i, fins i tot, amb una darrera acció de Walker –robatori, contra i esmaixada- tancar-lo amb deu de diferència favorable.

Hannah ha eixamplat més la diferència amb dos punts més només iniciar-se el segon període, però el Baskonia no ha trigat a reaccionar. I ho ha fet gràcies al llançament exterior, amb Staukas i Janning, en dues ocasions. Els vitorians han anat retallant diferències aprofitant també que els de Navarrro s’han quedat bloquejats en atac i han arribat a situar-se només dos punts per sota (29-27 a 4.30 pel descans). Sy i Diagne han aparegut llavors per frenar la sagnia (33-27) però ja havia quedat clar que el duel s’hauria de treballar molt. El darrer minut del quart ha tornat a ser, però, molt positiu: dos tirs lliures transformats per Nacho Llovet, un triple de Walker i altres dos punts de Hannah han fet que els andorrans hagin tornat a marxar per sobre dels deu punts en el marcador (42-31).

El Morabanc ha estat superior en tres dels quatre quarts i només ha patit al darrer que, malgrat tot, també s'ha acabat enduent

El retorn de vestuaris ha permès veure un Morabanc endollat, que ha disparat fins a 15 la diferència al marcador, posada amb un triple de Jelinek. El Baskonia ha intentat reaccionar, però s’ha trobat davant un equip seriós, molt seriós en defensa, i que ha recuperat també la seva millor versió en atac. Els vitorians no és que hagin anat a remolc, que també; és que se les han vist i desitjat per evitar que els andorrans no marxessin encara més a dalt en el marcador. Els d’Ibon Navarro veien cistella amb facilitat i, en canvi, els de Perasovic suaven sang per cada punt. El màxim avantatge ha arribat a ser de 18 (59-41 a 4.40 pel final del període) diferència que el Baskonia ha aconseguit retalla a catorze a final del període (66-42). Pintava bé però res estava decidit, tot tenint en compte que a davant hi havia un rival d’Eurolliga.

Un rival de qualitat i que, a més, no tenia cap intenció de llençar la tovallola. Amb el suport d’una més que discutible tècnica a Diagnè, a vuit del final els vitorians s’han posat a 10. El duel ha agafat emoció, amb un Baskonia que recuperava encert en atac i un Morabanc que sabia que no podia deixar que creguessin que la remuntada era possible. A més, algunes decisions arbitrals que han donat aire als alabesos, com el fet no de xiular el que semblava una clara falta en atac en l’acció de Fall que ha permès el Baskonia situar-se només a nou punts.

Els andorrans, però, han tret de nou el caràcter. Un triple de Massenat a 4.23 per finalitzar el duel ha servit per reaccionar i recuperar de nou els dos dígits de diferència. Les darreres esperances vitorianes les ha esmicolat, amb dos triples consecutius, Clevin Hannah, situant un més 13 al marcador davant del qual els vitorians han començat a tenir clar que del Principat marxarien sense res. De fet, al tram final s’ha tornat a eixamplar l’avantatge i, fins i tot, el Morabanc s’ha permès el luxe d’apuntar-se també la victòria parcial al període.

MORABANC ANDORRA (97): Todorovic 5, Diagne 9, Sy 6, Senglin 5, Massenat 7, -cinc inicial-, Pérez 0, Llovet 12, Hannah 20, Walker 5, Jelinek 18 i Musli 10.

KIROLBET BASKONIA (82): Henry 22, Janning 12, Fall 7, Shengelia 9, Shields 10 –cinc inicial-, Diop 2, Staukas 10, Polonara 2 i Eric 8.

Àrbitres: Conde Ruiz, Perea Lorente i Merino Campos.

Parcials: 24-14 / 18-17 / 24-21 / 31-29  (97-82)

Ibon Navarro: “Ens he sobreposat de molts problemes durant els 40 minuts”

L’entrenador del Morabanc Andorra, Ibon Navarro, no amagava la seva satisfacció després del partit, tot posant en relleu que “ens hem sobreposat a molts problemes durant els 40 minuts i ho hem fet davant un gran equip”. En concret, feia referència, entre altres, a la lesió de Tyson Pérez i, ja avançat el partit, de Sy. Així, ha afirmat que “tot el món ha donat un extra”. També ha valorat el fet que s’ha fet una “molt bona defensiva”.

Per la seva banda, el tècnic del Baskonia, Velimir Perasovic, ha reconegut que el Morabanc “ha estat millor en tot el partit” i “ens ha guanyat per intensitat”. De fet, ha afirmat que “ens han passat per sobre”. Sobre la reacció frustrada al darrer quart, ha indicat que “ens ha faltat energia” perquè “molts dels jugadors portaven massa minuts a sobre”.