El MoraBanc no es planteja demanar l’ajornament dels partits a porta tancada

El president del club, Gorka Aixàs, explica que és una mesura “excepcional” que suposa “el mal menor” i reconeix que, si s’allarga, sí que “obrirem el debat” sobre “si és convenient jugar”

La 'Bombonera' tindrà un millor sistema de climatització.
La 'Bombonera' tindrà un millor sistema de climatització.

El MoraBanc Andorra no es planteja, per ara, demanar l’ajornament dels partits de la lliga ACB que s’han de jugar a porta tancada com a mesura “excepcional” per prevenir l’expansió del coronavirus. Així ho ha explicat el president del club, Gorka Aixàs, que entén que la mesura té un “caràcter excepcional”. Tot i això, ha obert la porta a un debat en cas que la restricció s’allargui més de les dues setmanes inicialment previstes.

El mandatari de l’entitat ha explicat que s’ha acatat l’ordre, donada pel Consell Superior d’Esports (CSD) i aprovada pel consell de ministres espanyol sense qüestionar en cap moment si aquesta era també d’aplicació a Andorra. “No és un tema que ens haguem plantejat. L’ACB depèn del ministeri espanyol i no tenim opció de triar”, ha apuntat.

El partit, doncs, es jugarà a porta tancada. No hi haurà públic. De fet, només amb el personal mínim i indispensable per poder organitzar el duel que sí que s’emetrà per televisió. Aixàs ha avançat que es tornaran els diners de les entrades a qui les hagi comprat per avançat i que s’anul·len les invitacions regalades en la campanya de donació de sang fins a saber quan es podrà tornar a jugar amb públic. Per ara, no hi ha un càlcul del cost econòmic que això pot suposar per a l’entitat.

Pel que fa a si aquesta situació influirà en l’equip, el president ha admès que “està fora de dubte que pot afectar, però hem de triar entre la pitjor situació i la menys pitjor. És una penalització que també tindran els altres equips”. Aixàs ha indicat que, almenys des del MoraBanc –i malgrat les veus sorgides entre jugadors d’altres clubs i, per exemple, del mateix Retabet Bilbao, el rival del diumenge, clamant per ajornar els partits-, no s’ho planteja, per ara. Una altra cosa serà si la mesura no es limita només a dues setmanes.  “Sabem que aquests dos partits són a porta tancada; si s’allarga la situació, s’obrirà el debat sobre si és convenient jugar o endarrerir partits. És una causa de força major i esperem que tingui el mínim impacte possible”, ha comentat.

L’altre duel que, per ara, el club haurà de jugar a porta tancada serà el que es disputarà la setmana següent a Màlaga davant l’Unicaja. En l’horitzó hi ha un altre compromís que, en cas d’allargar-se la mesura, sí que suposaria un fort impacte per al club: la visita del Reial Madrid.El Quilòmetre Llançat, per ara, en marxa

De moment, les finals de la Copa del Món d’esquí de velocitat que s’han de celebrar del 2 al 4 d’abril a la pista Riberal del sector Grau Roig. La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha enviat un comunicat a les diferents seus de les proves per indicar que, malgrat la situació d’alerta per l’expansió del Covid-19, no hi ha cap alteració en el calendari. Per tant, la competició es disputarà i comptarà amb la sueca Britta Backlund i l’italià Simone Origone, defensors del títol, així com l’andorrà Marc Oliveras.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending