El MoraBanc Andorra es classifica per segona vegada en la història per jugar la Copa del Rei de bàsquet

El MoraBanc Andorra ha derrotat aquest diumenge el Real Betis Energia Plus (95-69), completant una primera volta perfecta com a local, i ha certificat el seu bitllet per a la fase final de la Copa del Rei. És la segona vegada a la història, des de la temporada 94/95, que el club andorrà es classifica per disputar l’esmentada competició, que es jugarà a mitjan mes que ve a Vitòria. El conjunt que entrena Joan Peñarroya sabrà aquest dilluns el seu rival per als quarts de final de la Copa. Els equips que li poden tocar són el Real Madrid, el València, l’Iberostar Tenerife i el Barça. La resta de conjunts que participaran en la competició són el Baskonia, l’Herbalife Gran Canària i l’Unicaja.

Malgrat que hagués perdut, la derrota del Bilbao hauria situat igualment els andorrans a la Copa del Rei. Però el MoraBanc s’ha guanyat el dret a ser a Vitòria per mèrits propis i després de dominar un partit que ha controlat sempre. Vaja, un partit en què ha superat de manera insultant el Real Betis durant trenta minuts i mig però que durant nou minuts i mig, els primers del tercer quart, ha desaparegut. Fins al punt que els sevillans s’han situat a només cinc punts poc abans del minut trenta de partit quan al descans s’hi havia arribat amb un escandalós 53 a 28.

Els andorrans han estat immensament superiors durant la primera meitat. I en el darrer quart del partit han tornat a dominar a pler. El domini sota els cèrcols de Georgi Shermadini ha tornat a ser fonamental. El georgià, declarat millor jugador de la jornada, ha tornat a quedar a dos faltes rebudes d’aconseguir un triple doble. Ha anotat 22 punts, ha agafat onze rebots i ha valorat 33. Shermadini ha estat el referent. Però molts altres jugadors han participat molt activament en el clar triomf. Fins i tot Guillem Colom ha tingut un protagonisme molt poc habitual, anotant dos triples en els set minuts que ha intervingut. També Hugo Schneider ha fet diana des de més enllà dels 6,75.

Més enllà de l’apagada soferta al tercer quart, els altres dos aspectes negatius que ha deixat l’enfrontament han estat el poc encert des del tir lliure -amb una mica més de bon rendiment des de la línia de personal el resultat final encara hauria estat més d’escàndol- i un cop en un dels canells d’Andrew Albicy en una caiguda quan mirava de pispar la pilota al rival. El base francès serà sotmès a proves mèdiques aquest dilluns per veure l’abast de la lesió. Albicy, desencertat en el tir, ha tornat a repartir joc a base de bé. També Schreiner ha estat productiu en les assistències. Antetokounmpo i Jelinek també han sumat punts importants, sense oblidar Walker o Stevic.