El Morabanc Andorra acarona el Top 16 després de sortir viu d’una muntanya russa

Els tricolors completen un espectacular primer temps però en un tercer quart desastrós desaprofiten 19 punts d’avantatge tot i que reaccionen a temps en el darrer període

Hannah ha estat el màxim anotador del duel.

El Morabanc Andorra ja frega la classificació per al Top 16 de l’Eurocup després d’aconseguir a la pista del Raitopharm Ulm alemany (87-99) la quarta victòria al grup A i la segona a domicili. Els tricolors han sobreviscut a una autèntica muntanya russa. Després un primer temps espectacular, el tercer quart ha estat un autèntic desastre i ha fet que s’esvaís una diferència de 19 punts. Al darrer i definitiu els d’Ibon Navarro han sabut patir, han recuperat sensacions des de la defensa i han tornat a obrir forat per sentenciar.

El primer temps del Morabanc Andorra ha estat gairebé perfecte, amb l’excepció del tram final del segon quart. Els tricolors han imposat des del primer moment un ritme intens en defensa que ha complicat molt les coses al cinc alemany, que se les ha vist i desitjat per anotar. En canvi, els andorrans s’han mostrat molt dinàmics en atac. Especialment, des de fora de la zona. Els triples de Todorovic, Hannah i Massenat han permès els d’Ibon Navarro marxar en el marcador fins a una màxima diferència de 6-20 a quatre minuts del final del període inicial. El Ratiopharm prou ha fet aconseguint que l’avantatge no s’incrementés encara més i que al so de la botzina fos només de 13 punts (17-30).

Al segon quart s’ha matingut el panorama. Els andorrans defensaven molt bé i, quan atacaven, ho feien amb criteri i amb molt d’encert a l’hora de provar fortuna amb els triples. A poc a poc, la diferència s’ha eixamplat fins a un màxim de 22 punts a pocs menys de quatre minuts per al descans. Llavors, els alemanys han reaccionat amb un parcial de 10-0 que li ha permès apropar-se a dotze. Just abans del final del període, un altre triple d’un Walker, fins llavors, infalible –havia ficat tot el que havia llançat- ha aturat la sagnia i ha fet que els andorrans marxessin a vestuaris amb 15 punts a favor.

El partit semblava encarrilat, i encara més quan un bon inici de tercer quart ha permès el Morabanc tornar a marxar de dinou. I a partir d’aquí, el desastre. En atac, l’equip s’ha bloquejat i li costava un món anotar. I en defensa la solidesa s’ha esvaït. Els alemanys han anat retallant distàncies, amb bons llançaments exteriors, i s’han situat a només un punt al final del període gràcies un darrer triple de Briscoe (73-74). Tota la feina del primer temps s’ha anat en orris.

Els pitjors temors han semblat complir a l’inici del darrer i definitiu quart quan amb un triple de Hayes el Ratiopharm  s’ha posat per davant en el marcador (76-75). Quan més complicada estava la situació, però, el Morabanc ha reaccionat, sobretot creixent amb una imprescindible millora en defensa que ha permès un parcial de 3-15 clau per marxar de nou en el marcador de nou per sobre dels deu punts, diferència que, ara sí, ja ha estat definitiva.

Amb aquest triomf, el Morabanc ja suma quatre en set jornades i acarona la classificació per al Top 16. La setmana vinent, l’equip rebrà la Virtus de Bolonya a la ‘Bombonera’. Abans, però, l’Unicaja també visitarà la pista andorrana en partit d’ACB.

RATIOPHARM ULM (87): Hayes 19, Jerrett 10, Obst 14, Heckmann 2, Willis 0 –cinc inicial-, Briscoe 19, Guenther 9, Philipps 2, Hnrichs 10 i Schilling 2.

MORABANC ANDORRA (99): Sy 1, Massenat 16, Hannah 20, Todorovic 17, Diagne 0 –cinc inicial-, Tyson Pérez 6, Llovet 10, Walker 17, Colom 0, Senglin 5 i Musli 7.

Àrbitre: Gkontas, Radojkovic i Laurinavicius.

Parcials: 17-30, 22-24, 34-20, 14-25 (87-99).

Ibon Navarro: “Hem mostrat caràcter per saber jugar els darrers minuts”

El tècnic del Morabanc Andorra, Ibon Navarro, ha admès el mal tercer quart del seu equip, però ha negat que hagi estat fruit d’una “relaxació” dels seus homes. Al contrari, ha volgut posar en relleu el bon joc que durant aquest període ha tingut el Ratiopharm. “Hi ha dos equips a la pista i no han estat només els nostres errors sinó també el seu bon rendiment”, ha apuntat. També ha volgut valorar de forma molt positiva la bona reacció que ha tingut el seu equip en el darrer i definitiu quart. “Hem mostrat caràcter i hem sabut jugar els darrers minuts”, ha assegurat.