El 'Maricón' (en lloc de Marimon) de Joan Carles Camp 'triomfa' al Consell del finançament de partits i Radio Andorra

Comentaris

El \'Maricón\' (en lloc de Marimon) de Joan Carles Camp \'triomfa\' al Consell del finançament de partits i Radio Andorra
El \'Maricón\' (en lloc de Marimon) de Joan Carles Camp \'triomfa\' al Consell del finançament de partits i Radio Andorra

Que el finançament dels partits polítics i el futur de l’històric edifici de Radio Andorra són qüestions més o menys importants segur que ningú no ho posa ho dubta. Però el que ningú no posarà en dubte és que la sessió del Consell General d’aquest dijous 16 de març passarà al record immediat i anecdòtic per l’errada del secretari de sindicatura Joan Carles Camp en llegir el nom dels consellers que donaven suport a la moció presentada pel grup liberal en relació al possible trasllat de la ràdio i la televisió públiques a les instal·lacions encampadanes. 

Camp ha deixat anar un “Ferran Costa Maricón” allí on havia de dir Ferran Costa Marimon. Les rialles no s’han fet esperar. De fet, el propi parlamentari lector s’ha ennuegat tot rient i no ha pogut pas acabar la lectura del text. Després d’uns segons de silenci, el síndic general, Vicenç Mateu, tot mantenint la ‘compostura’, ha donat per bona la lectura de l’ordre del dia i la sessió ha continuat. L'alocució de Camp 'amenaça' de convertir-se en viral. El tall sonor corre per les xarxes i aplicacions de comunicació.

I sí, tots els grups parlamentaris han donat suport a la proposició de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral, que estableix com una de les principals novetats que els partits obtinguin una subvenció anual per funcionament de 25.000 euros sempre que aconsegueixin un 10% dels vots en la votació en què concorrin. 

Els grups han posat en relleu que els canvis que s'hi han dut a terme permeten clarificar el text. A més a més han destacat el fet que es dona resposta tant a les recomanacions del Grup d'Estats contra la Corrupció (Greco) com a les del Tribunal de Comptes i creuen que els canvis poden ser una bona eina per combatre l'abstencionisme i millorar la comunicació amb la ciutadania.

També s’ha debatut la moció liberal sobre Radio Andorra, que s’ha hagut de ‘transaccionar’ amb les esmentes proposades pel grup del PS i pel demòcrata. El principal promotor de la iniciativa, el liberal Ferran Costa, ha celebrat sobretot que la seva proposta hagi servit per reactivar un debat que semblava encallat. I ja ha reconegut que és al Govern a qui li pertoca capitanejar el projecte i decidir el futur de l’històric espai, que Andorra va recuperar d’Espanya per a usos culturals. 

La llista territorial UP DA havia inclòs al seu programa electoral el fet de convertir Radio Andorra en la seu dels actuals mitjans públics. La moció de Costa suposava un veritable embolic, especialment, per als dos parlamentaris encampadans demòcrates, Maria Martisella i Carles Enseñat, que ha defensat la posició de DA i ha estat força taxatiu sobre Costa. Després d’uns minuts de suspensió de la sessió per intentar arribar a una entesa sobre el text de la moció, aquesta finalment s’ha produït.

I, d’aquesta manera, el que es demana per unanimitat al Govern, i concretament als ministeris d’Ordenament Territorial i Cultura, que facin el necessari per tenir durant aquest 2017 la valoració exacta i detallada del cost que tindria traslladar a l’immoble que durant anys va acollir Radio Andorra les instal·lacions de la televisió i la ràdio públiques tenint en compte, alhora, que en aquell històric edifici s’hi ha de reservar un espai, també, per adequar-hi un museu de la ràdio a partir dels elements radiofònics històrics que persisteixen al Principat.

Pots escoltar la 'intervenció' de Joan Carles Camp aquí.

Comentaris

Trending