Ja hi ha 218 sol·licituds de crèdits per un import de 50 milions d'euros

El registre d'acomiadaments compta amb 206 demandes

L'edifici de Govern, a Prat de la Creu.
L'edifici de Govern, a Prat de la Creu.
El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat aquest dijous que ja s'han rebut un total de 218 sol·licituds per part d'empreses i autònoms per poder accedir als ajuts de crèdits. Aquestes demandes suposarien una quantitat de 50 milions d'euros sobre els 60 que hi ha, en un principi destinats a aquest capítol. Les peticions es poden fer a la pàgina web http://govern.ad/coronavirus i dels telèfons 180 i 188.

Ara aquestes demandes seràn avaluades per part de la comissió tècnica per donar una resposta immediata perquè puguin servir per injectar liquiditat a les empreses. El Govern ja valora una possible ampliació de la quantitat econòmica.

D'altra banda, aquest dijous s'ha fet un seminari virtual a Actua  amb el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert ,que ha comptat amb la participació d'unes 400 empreses. S'ha pogut donar resposta a moltes preguntes sobre els crèdits.

En referència al registre d'acomiadaments, s'han recollit 206 demandes. Concretament, 54 d'aquestes tenien un contracte indefinit, i 152 de durada determinada. Jover ha destacat que "s'ha de verificar que la indemnització és l'adequada i comprovar qui ha estat acomiadat per força major".

Així mateix ha recordat el compromís a flexibilitzar l'accés a la prestació per desocupació involuntària. També en l'àmbit laboral, el telèfon 188 ha rebut aquest dijous 188 1.104 trucades, 233 per temes laborals.

Comentaris (12)

Trending