El Govern obté els terrenys necessaris per construir la rotonda del Punt de Trobada

L’executiu preveu poder licitar el projecte d’una infraestructura que ara considera “necessària” en les properes setmanes i que es pugui començar a construir al llarg de l’any vinent

-
-

La rotonda a la carretera general 1 que ha de permetre als conductors que surtin del Punt de Trobada no haver d’arribar fins a gairebé la frontera per donar la volta si volen anar cap a Andorra la Vella es podrà començar a construir ja l’any vinent. Almenys amb aquesta previsió treballa Govern després d’aprovar el conveni a tres bandes amb el comú de Sant Julià de Lòria i els propietaris dels terrenys on s’ubicarà el punt rodó. De fet, des de l’executiu es recorda que ja hi ha disponible una partida pressupostària per poder començar a redactar el projecte de la futura infraestructura, una reivindicació de fa temps per part dels treballadors del centre comercial.

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el document, que permetrà tirar endavant la rotonda, al costat de la borda Sabater. Es tracta d’un conveni entre Govern, comú i els propietaris de les parcel·les afectades. Amb aquest acord signat, l’executiu ja pot engegar el procés per a la construcció de la infraestructura, que ha de començar necessàriament per la redacció del projecte.

El ministre portaveu, Èric Jover, ha reconegut, ara sí, que aquesta rotonda és “objectivament necessària”, tenint en compte que “la distància” entre les existents actualment és de “gairebé dos quilòmetres”. L’afirmació és ben diferent de les realitzades ara fa uns anys, quan els treballs a aquell tram de la xarxa viària van descartar la instal·lació d’un punt rodó al costat del Punt de Trobada, tot i l’eliminació dels girs a l’esquerra que, en aquell moment, permetien sortir del centre comercial i dirigir-se directament cap a Sant Julià. Des de llavors, per fer aquest trajecte, cal baixar fins a gairebé la frontera i donar la volta a la rotonda que hi ha al costat de la depuradora. La situació va provocar queixes dels treballadors de l’establiment que, fins i tot, van organitzar una manifestació.

Jover ha avançat que el procés per a construir la rotonda pot començar ja, perquè la infraestructura tenia una partida prevista al pressupost del 2019 que serà suficient per poder licitar el projecte constructiu. Serà llavors, un cop es tingui això fet, que es podrà acabar de calcular els terminis concrets perquè la rotonda estigui enllestida. Als comptes del 2020 també es preveu una partida per adjudicar els treballs.Conveni per a l’eixamplament de la general 3 entre Erts i Arinsal

Un altre conveni que s’ha aprovat al consell de ministres és el que ha de permetre tirar endavant el projecte guanyador del pressupost participatiu: la construcció d’una voravia a la general 3 entre Erts i Arinsal. Igual que el de la rotonda del Punt de Trobada, també és a tres bandes, amb propietaris i comú. L’executiu es fa amb 1.900 metres quadrats que permetran també l’ampliació de la via i, de fet, es preveu realitzar actuacions per millorar la seguretat ja de cara a la temporada d’hivern.

Comentaris (5)

Trending