El Govern ja ha assumit més de 4 milions d'euros de cotitzacions a la CASS

Eric Jover preveu que les quantitats que hauran d'afrontar seran superiors aquest mes

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dlluns.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dlluns.
El ministre portaveu, Eric Jover ha indicat que el Govern ha hagut de fer front a més de 4 milions d'euros en la reducció les cotitzacions del mes de març. Així, 2.490 empreses o autònoms es van acollir a aquesta mesura de la primera llei òmnibus, amb una suma de 3.140.000 euros. Fins a 2.453 persones es van acollir a la possibilitat de no cotitzar a la CASS per l'aturada de l'activitat, amb un impacte de 961.000 euros en prestacions, i 936 autònoms es van acollir a la nova base de cotitzacions de la CASS amb un impacte de 238.000 euros.

Jover ha dit en la roda de premsa d'aquest dilluns que les quantitats que haurà d'afrontar el Govern per les cotitzacions a la CASS seran superiors aquest mes d'abril "tenint en compte que les del març només afectaven a mig mes de mesures excepcionals i que les pròximes corresponen a partir de la segona quinzena de març, quan es va iniciar la crisi sanitària de la Covid-19". El ministre ha afegit que "la quantia demostra el grau d'ajuts desenvolupats" per l'Executiu per estar al costat "dels autònoms, els empresaris i els assalariats". Les demandes per sol·licitar les reduccions es van posar en marxa el passat dia 3. El Els interessats han hagut de presentar el formulari que la CASS té a la seva pàgina web  juntament amb una declaració autorresponsable.

També havien d’assumir el compromís d’aportar les dades i documentació bancària, així com autoritzar l’intercanvi entre administracions públiques. La CASS ha fet les comprovacions oportunes per tal de verificar l’exactitud de la petició i després d'aquests tràmits, el Govern ha començat a efectuar els pagaments..

Pel que fa al fons solidari ja ha recaptat  2.015.939 euros mitjançant les aportacions que s’han fet als comptes corrents habilitats pels bancs del país i els missatges amb la paraula ‘Ajuda’ al número 828 que ha posat a disposició Andorra Telecom.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending