El Govern fa un nou acostament als funcionaris posant en marxa una prova pilot sobre els horaris de treball

Els treballadors de l’administració general podran elegir entre tres possibilitats diferents que es posaran en pràctica entre el 10 de setembre i final d’any

Comentaris

-
-
S’acosten les eleccions i els funcionaris són electorat de pes. Es nota també en les decisions governamentals per molt que es vesteixin d’allò que durant set anys no s’ha tingut en compte: la conciliació laboral i familiar. A l’aixopluc d’aquesta premissa, el Govern facilitarà en mode de prova pilot als treballadors públics de l’administració general que a partir del 10 de setembre triïn entre tres horaris distints. Podent fer jornada partida, seguida i elegint horari d’entrada, que pot arribar fins les 10 del matí. L’executiu està convençut que la proposta facilitarà la flexibilització horària als treballadors i, en certa manera, es podrà fins i tot cobrir millor el servei a l’administrat. 

El consell de ministres ha donat el vist-i-plau a la mesura ha aprovat la prova, que es donarà per acabada el 31 de desembre i després se n’haurà de valorar la seva implantació ja de forma fixa. Segons que ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, es dóna compliment així al compromís adquirit pel Govern amb els representants sindicals i amb la voluntat de promoure la política de conciliació de la vida familiar, personal i laboral dels treballadors públics. Es farà una prova pilot entre el 10 de setembre i el 31 de desembre amb tres propostes d'horaris: mantenir l’actual amb 8 hores i 15 minuts diaris de dilluns a dijous, i els divendres i setmanes de jornada intensiva de 7 hores; nova jornada de treball ininterrompuda de 7 hores i 45 minuts diaris de dilluns a divendres, i de 7 hores i mitja les setmanes de jornada intensiva i, finalment, la tercera opció és una nova jornada de treball partida de 7 hores i 45 minuts diaris de dilluns a divendres, i de 7 hores i mitja les setmanes de jornada intensiva. 

Es fixa per a l’hora d’entrada una nova franja horària de 7.30 a 10 hores i es proposa per a les jornades de treball partides una aturada de mínim 30 minuts i de màxim 2 hores, així com una pausa de 20 minuts per a les jornades ininterrompudes i de 20 minuts o bé 10 minuts al matí i a la tarda per a les jornades partides. El ministeri realitzarà una enquesta entre el personal del cos general la darrera setmana del mes de novembre, de la qual se n'extrauran les conclusions per a la valoració. D'altra banda, el Govern ha aprovat el text del projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació. El ministre Xavier Espot ha afirmat que l’objectiu de la llei és garantir el dret a la igualtat de tracte i a la no-discriminació, tal com preveu la Constitució.

Etiquetes

Comentaris

Trending