El Govern detecta una cinquantena d'acomiadaments improcedents

Jover recorda que tenen dret a reclamar una indemnització o la reincorporació a la feina

-
-
El Govern ha detectat una cinquantena d'acomiadaments improcedents entre les 699 persones inscrites al registre de treball que es va obrir com a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. El 29% (206) tenien contractes indefinits. El ministre portaveu, Eric Jover ha comentat que ja s'ha contactat amb 537 persones acomiadades.

Jover ha indicat que els acomiadats de manera improcedent tenen dret a reclamar una indemnització o la reincorporació a la feina. Ha recordat la temporalitat de moltes feines i la seva vinculació a diverses èpoques de l'any. "Normalment, l'acabament de la temporada d'esquí també suposa l'extinció de molts contractes".

De moment en els acomiadaments improcedents s'ha constat que la forma no va ser la deguda, tinguessin aquestes persones un contracte indefinit o temporal; en altres casos s'ha detectat que les causes objectives no es corresponien amb el que estipula la llei i en d'altres s'ha comprovat que s'al·legaven causes disciplinàries que tampoc no eren correctes

En els pròxims dies s'acabarà de contactar amb els inscrits per seguir analitzant els acomiadaments cas per cas per tal d'estudiar si s'ha fet amb dret a llei o no i recomanar als perjudicats les eines per recuperar la feina o per informar sobre quines ajudes es poden acollir si és necessari.  

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending