Govern destina 90.000 euros al pas alternatiu d'emergència a Fontaneda

Es garanteix una entrada i una sortida segura al poble després que la carretera presentés un risc d'esfondrament

-
-
El ministeri d'Ordenament Territorial ha fet pública l’adjudicació definitiva dels treballs i serveis necessaris per l’habilitació d’un pas alternatiu d’emergència al PK 5 600 de la CS-140, a Fontaneda. L'import supera els 90.000 euros amb un termini de tres setmanes per al projecte i la direcció de les obres, i les obres. La forma d'adjudicació ha estat directa, i la de contractació d'emergència.


 

Els treballs garanteixen una entrada i una sortida segura al poble de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria amb l'obertura d'un tram de vial a l’entrada del quart de vuitanta metres de llargada per quatre d’amplada. Aquest accés permet evitar una zona de carretera malmesa i que perillava seriosament d’esfondrar-se. Tot i que la titularitat de la via és del comú de Sant Julià de Lòria, és el Govern qui s’ha de fer càrrec del seu manteniment i del pagament dels treballs. 

El mes de febrer passat es va detectar un deteriorament sobtat de la calçada provocat per les intenses pluges que hi va haver el mes de gener amb el pas de la tempesta Glòria. Alguns veïns havien alertat abans d'aquests fets, del risc que hi havia en aquell tram de carretera que ha vist com el trànsit ha anat en augment pel creixement d'habitants al quart. La carretera també és utilitzada per molts ciclistes per seguir la ruta fins al Coll de la Gallina i Canòlich.

Comentaris

Trending