El Govern beca 49 esportistes amb més de 300.000 euros

Aquesta xifra suposa un increment del 37,6% respecte del 10è cicle, a la temporada 2015-2016

La ministra de Cultura i Esports, Sïvia Riva i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz durant la presentació de les beques.
La ministra de Cultura i Esports, Sïvia Riva i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz durant la presentació de les beques.
El 14è cicle del programa d'Alt Rendiment d'Andorra (ARA) del Ministeri de Cultura i Esports beneficiarà 49 esportistes que rebran beques per un valor total de 326.626 euros. El programa té com a finalitat reconèixer el treball i l'esforç dels esportistes d'alt nivell i ajudar-los a incrementar la qualitat del seu rendiment en els competicions internacionals. Aquesta xifra suposa un increment del 37,6% respecte del 10è cicle (temporada 2015-2016) en què es va atorgar un valor total de 237.375 euros.

Les beques ARA, que compten amb quatre programes, han quedat repartides de la següent manera en nombre d'esportistes: el programa Joves Promeses (13 esportistes i entre ells la tennista Vicky Jiménez) ha experimentat una davallada de 5.550 euros respecte de l'edició anterior; el programa Promeses (28 esportistes) s'ha incrementat en 21.500 euros; el programa de Plans Especials (3 esportistes) amb un augment de 200 euros, i el programa Elit (5 esportistes), que està destinat als esportistes amb dedicació exclusiva i als que compaginen l'esport amb la vida laboral, i que ha experimentat un increment de 5.050 euros. La dotació més alta de tots els programes és per Mònica Doria (canoa i caiac) amb 24.000 euros. La palista ja ha aconseguit la seva classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Esports, Justo Ruiz, han reiterat el suport del Govern a l'esport d'alt rendiment i han explicat que la dotació total no inclou la previsió de les beques corresponents als esportistes de la Federació Andorrana de Muntanyisme (els germans Casal)  a l'espera que acabin la temporada de competicions (finals d’octubre). Tampoc s'inclou la previsió dels premis que s'atorgaran al primer trimestre de l'any 2020. Ruiz ha explicat que les xifres són similars a les de l’any passat.

Els criteris de selecció es basen en l'edat, la progressió esportiva, els resultats, l’assoliment dels objectius els resultats esportius de l'última temporada, el grau d'assoliment dels objectius establerts la temporada passada i la planificació dels objectius futurs.

Etiquetes

Comentaris

Trending