El Govern avaluarà protocols aplicats a l’estranger per decidir si permet obrir les perruqueries

La decisió no arribaria com a mínim fins a mitjans de maig i Espot alerta que cal trobar “un difícil equilibri” en un sector “essencial” però amb “elevat risc de contagi”

Una perruqueria sense clients.
Una perruqueria sense clients.

Diverses persones responsables de perruqueries han fet arribar a Govern diferents propostes que haurien de permetre la reobertura d’aquests establiments en condicions de seguretat per evitar contagis de coronavirus. En molts casos, es tracta de mesures que s’han començat a aplicar a altres països. El cap de l’executiu, Xavier Espot, ha reconegut que aquesta documentació “pot servir d’inspiració” quan s’hagi de plantejar una tornada a l’activitat que, però, no arribaria com a mínim fins a mitjans de maig, amb la tercera fase de la relaxació del confinament.

El futur del sector de la perruqueria ha centrat una de les preguntes que ha respost Espot durant la compareixença en la qual atenia els dubtes i els interrogants fets arribar per la ciutadania. El cap de Govern ha posat en relleu que es tracta d’una activitat especialment sensible a l’hora de prendre la decisió. “És un equilibri difícil de trobar”, ha afirmat.

I és que, per un costat, les perruqueries fan “un servei essencial”, especialment pel que fa a l’hora d’atendre persones amb dificultats i mobilitat reduïda. Per l’altra, però, és una “activitat en la qual el risc de contagi és força elevat”. El que està clar, ha indicat Espot, és que, en el millor dels casos, aquests establiments no obrin fins d’aquí a tres setmanes.

“No excloem que pugui fer-ho del 15 de maig en endavant, però no hem pres encara la decisió”, ha indicat el màxim responsable de l’executiu, tot apuntant que “ha de venir condicionada pel fet de disposar uns protocols específicament pensats per aquest cas”. Aquests haurien de minimitzar el risc de contagi tan pel que fa als clients com dels empleats dels establiments.

Espot ha revelat que des del sector s’ha volgut ser proactiu. “Sé que hi ha persones que estan compromeses i ens han fet arribar documentació i recomanacions que ja existeixen a altres països”, ha explicat. Des del Govern es considera que aquestes idees “poden servir-nos d’inspiració” a l’hora de preparar les mesures que s’exigeixin a les perruqueries -i altres negocis similars- per donar el vistiplau al retorn a l’activitat.  

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending