El gall de bosc que 'contradiu' els informes mediambientals del ‘canitronc’

El ministeri va emetre un informe favorable sobre la nova atracció de Grandvalira al Forn de Canillo assegurant que no afectava cap espècie protegida

-
-
La naturalesa és sàvia. O persistent. O com se li vulgui dir. Fins al punt que es poden fer informes per avalar (o descartar, segons bufa el vent) certes qüestions i llavors que et surti el tret per la culata. La presència d’un gall de bosc al Forn de Canillo, per exemple, acaba de desmuntar l’estudi mediambiental preceptiu fet pel departament governamental corresponent respecte de la nova atracció posada en marxa el cap de setmana per la societat canillenca (Ensisa) de Grandvalira.

L’informe que havia d’avalar, i que de fet va avalar, el ‘Màgic Gliss’, també anomenat ‘tobotronc’ de Canillo o ‘canitronc’, descartava la presència de cap animal d’espècie protegida per tot l’espai ocupat per l’atracció i la seva àrea d’influència i, en conseqüència, atorgava el ‘permís’ corresponent. Diverses fonts han assegurat que era presumible, com a mínim, que en aquell indret hi haguessin alguns galls, però que era d’interès de validar l’atracció. L’informe es va fer amb tot just una desena de dies, segons que han explicat les fonts.

Una vegada ja està consumada la construcció del giny, i la seva posada en marxa, poca cosa s’hi pot fer. Suposadament, els animals hauran de reubicar-se, alterant així, en certa manera, la disposició natural. Les fonts consultades, però, no han descartat que alguna organització animalista demani que es faci una actuació encaminada a protegir una espècie que, de per sí, ja està protegida i, en conseqüència, que s’adoptin, per dir-ho d’alguna manera, mesures correctores.

Etiquetes

Comentaris

Trending