El futur comú de la Massana tindrà un paper actiu en la recerca de capital privat per a Pal-Arinsal

La cònsol ‘in pectore’ anuncia en una reunió amb veïns dels pobles que acullen les pistes que el proper mandat es buscarà “una solució que ens aporti prou liquiditat” per afrontar nous projectes

Comentaris

Bona part de la candidatura, amb Olga Molné al capdavant, s'ha reunit amb els veïns d'Arinsal, Pal i Erts.
Bona part de la candidatura, amb Olga Molné al capdavant, s'ha reunit amb els veïns d'Arinsal, Pal i Erts.
Ja no s’hi valen les mitges tintes. El proper mandat, al comú de la Massana, serà el de la recerca d’un soci privat per a les estacions de Pal i Arinsal que permeti, entre altres, aconseguir “una solució que ens aporti prou liquiditat i injecció de capital per poder fer aquells projectes que sols no podem fer”, com ara la unió física dels dos dominis perquè es pugui anar esquiant d’un a l’altre. La candidata de Ciutadans Compromesos i actual cònsol-menor-sabent-que-serà-major, Olga Molné, ha assegurat que la futura corporació tindrà un paper actiu en la recerca de capital i que es farà una consulta popular abans de formalitzar qualsevol operació.

La única formació que es presenta a les comunals massanenques, que aglutina CC però també demòcrates i liberals, ha iniciat aquest dilluns les reunions de poble fent una trobada amb els veïns d’Erts, Pal i Arinsal. En la reunió s’hi ha parlat d’inversions als pobles, d’aparcaments i d’estació d’esquí. Molt de l’estació com a motor econòmic. Que sí, que s’han d’embellir i millorar els nuclis antics dels pobles, que s’han de fer més amables pels que hi viuen i el que els visiten, però que ara que l’estació, que Pal-Arinsal ja s’ha endreçat i dóna beneficis cal fer un pas més per poder afrontar projectes que el comú, tot sol, no pot assumir.

“El que no farem és mal vendre” l’estació, ha deixat clar Molné que ha estat igual de clara quan se li ha demanat si el comú estarà esperant propostes, ofertes, o les anirà a buscar. “Explorarem totes les opcions por trobar la via més adient”, però es mantindrà “una posició activa”. Es vol trobar un soci privat “que ens aporti, que sumi”, “si és per fer el mateix que estem fent”, ha vingut a dir la futura cònsol, no caldrà trencar-s’hi la closca. Si hi ha una aportació que permeti a Pal i Arinsal fer un salt de qualitat s’analitzarà i es mirarà d’arribar a enteses. Això sí, sempre amb l’aval posterior de la ciutadania. Hi haurà consulta popular perquè “és molt important el que pensen” els ciutadans de la parròquia.

Comentaris

Trending