El fortí del Morabanc cau a base de triples

L’encert en el tir exterior del Promitheas grec i el bloqueig ofensiu en moments claus ensorren els tricolors (81-91)

Un instant del partit.

La ‘Bombonera’ ja no és un fortí, almenys a Europa. El Morabanc Andorra ha caigut derrotat pel Promitheas, líder del grup A de l’Eurocup (81-91) en un duel on el conjunt grec s’ha mostrat molt superior, especialment en el tercer i quart període. L’encert en el llançament de tres –especialment de Babb (7 en total per a 24 punts anotats) i el bloqueig ofensiu dels tricolors en moments claus del duel han certificat una derrota justa dels homes d’Ibon Navarro.

No ha entrat bé al partit el Morabanc, especialment en atac. Al llarg dels primers quatre minuts, tot just ha anotat una cistella, fet que els visitants han aprofitat per fer forat al marcador (2-10). Aquest avantatge, però ha durat ben poc gràcies a l’entrada a pista de Senglin que ha liderat l’equip per aconseguir un parcial de 9-0 que ha permès equilibrar el tanteig. Aquesta igualtat s’ha mantingut al llarg de la resta del quart, marcat per moltes imprecisions per part dels dos equips. Als darrers segons, un triple de Todorovic i una acció individual de Llovet han permès els andorrans acabar amb una mínima diferència favorable de dos punts (20-18).

Al segon període, els grecs han tornat a marxar en el marcador (3-13 en quatre minuts). Ho han fet gràcies a una bona efectivitat amb el tir exterior i al desencert del Morabanc en atac. Era però, un partit de gomes; novament, els d’Ibon Navarro han reaccionat per igualar a 31, en aquest cas de la mà de Mousa Diagne. Igual que al primer quart, s’ha mantingut la igualtat durant uns minuts fins que als darrers instants els tricolors han aconseguit marxar de quatre (màxima diferència fins llavors) just abans d’enfilar camí de vestuaris (43-39).

El retorn del descans ha estat espectacular, amb un parcial inicial de 7-0 a favor dels andorrans, triple de Massenat inclòs, al qual ha respost amb un 0-7 el conjunt grec. La goma, una vegada més com a tònica habitual del duel, que mantingut un cert equilibri que ha permès el Morabanc anar jugant amb un petit avantatge de quatre punts, fins al tram final., on el Morabanc s’ha bloquejat en atac. Llavors, els grecs, que novament s’han mostrat especialment inspirats en llançaments de tres, han aconseguit retallar-la i posar-se de nou per davant al marcador (62-63 a 50 segons). Una pèrdua de Llovet aprofitada per Mantzoukas l’ha esmenat en la darrera acció del quart Senglin per entrar al darrer i definitiu període un punt per sota i amb tot per decidir, però també amb la consciència que calia millorar.

El quart, però, ha continuat amb un Morabanc amb un seriós bloqueig en atac mentre que el conjunt grec, com si fos una formiga, a poc a poc ha anat eixamplant la diferència favorable, especialment gràcies a un molt bon percentatge d’èxit en els llançaments exteriors. Ha quedat clar ja a manca de quatre minuts per al final –amb un avantatge de 10 punts per als grecs- que la nit no era dels andorrans. El tram final, com a mal menor, s’ha aconseguit que la diferència no fos més dolorosa.

Després d’aquesta derrota, el Morabanc afrontarà dos nous partits al seu feu. El primer, dissabte, a l’ACB, contra l’UCAM Múrcia. I, ja dimecres, inici de la segona volta del grup amb la visita del Mònaco.

MORABANC ANDORRA (81): Sy 2, Massenat 18, Hannah 9, Diagne 12, Walker 0, -cinc inicial-, Tyson Pérez 9, Llovet 2, Todorovic 11, Jelinek 0, Senglin 7 i Musli 11.

PROMITHEAS PATRAS (91): Hall 10, Babb 24, Lypovyy 15, Fieler 17 i Bogris 2 –cinc inicial-, Kaselakis 5, Katsivelis 3, Robinson 9, Ellis 6 i Mantzoukas 0.

Àrbitres: Mogulkoc, Obrknezevic i Fritz.

Parcials: 20-18, 23-21, 21-26, 17-26 (81-91).