El Foraster es 'farà l'andorrà' el 28 de juny després de quatre hores de gravació a l'Auditori d'Ordino

Comentaris

El Foraster es \'farà l\'andorrà\' el 28 de juny després de quatre hores de gravació a l\'Auditori d\'Ordino
El Foraster es \'farà l\'andorrà\' el 28 de juny després de quatre hores de gravació a l\'Auditori d\'Ordino

El resultat de la gravació de desenes, centenars d’hores de rodatge del Foraster pel Principat es veurà el dimecres 28 de juny. El colofó del treball de l’equip que lidera, almenys de portes en fora, l’actor Quim Masferrer es va viure divendres a l’Auditori Nacional d’Ordino. Allí es va gravar el que es coneix com el monòleg. Comptat i debatut van ser quatre hores d’estada en els seients, ple a vessar, de l’equipament ordinenc. L’enregistrament no va durar tant, però Déu n’hi do.

I d’allí, més el que es va enregistrar per locals, carrers i places de les parròquies, en sortirà poc més d’una hora d’espai. Serà un programa força ‘blanc’. Cap ni una polèmica. Res. Que per alguna cosa Andorra Turisme és el patrocinador del programa en el cas de l’emissió sobre el Principat. De fet, hi ha algunes persones, segons que ha pogut saber l’Altaveu, que estan indignades perquè després de prestar-se a ser gravades, quan va ser el moment d’acudir a l’Auditori -els protagonistes de les gravacions a l’exterior després són convocats per al monòleg que s’enregistra en un local tancat- se’ls va avisar que no calia que hi anessin perquè no apareixerien al programa.

I és que el monòleg es fa en funció del muntatge que s’ha realitzat producte de les gravacions exteriors. El menys simpàtic, o el que no interessava, el menys convenient, ja es va descartar. De fet, poc o molt, això va així sempre. Per tant, i si es té en compte alguns dels detalls que es van poder captar durant l’enregistrament del programa, el tòpic que l’andorrà és un especialista en fer-se l’orni serà el ‘més greu’ que s’explicarà. ‘Fer-se l’andorrà’, vaja. Masferrer també hauria insistit en com són d’acollidors els andorrans o la integració mostrada per alguns dels residents vinguts de fora.

A alguns dels assistents a la gravació, per exemple, els va sorprendre, i molt, que un dels protagonistes del programa esmentés els ous ferrats com el plat característic del país. Com que a diferència dels programes habituals, en què Masferrer se centra en un sol poble, i de menys de mil habitants, Andorra es mira de retratar en el seu conjunt, apareixen persones i personatges de diversos indrets. Inclòs guàrdies civils de la duana i policies de la frontera. 

Que si empleats del comú de Sant Julià, veïns d’Encamp, un treballador del Pyrenées, un pagès de la Massana, gent d’Ordino… i la representació més institucional queda pràcticament limitada a la subsíndica general, Mònica Bonell, que va ser un dels ‘blancs’ de tot el ‘cerimonial de rodatge’ de divendres. Per poder veure com Quim Masferrer ‘fa l’andorrà’ caldrà esperar al 28 de juny. Un mes tot just.

Comentaris

Trending