El Fargo es prepara per recuperar la seva policromia original

L’històric vehicle ha estat sotmès a un sorrejat per eliminar impureses i rovells de la carrosseria després de ser despullat d’altres elements

Xavier Quilez (planxista), Mireia Garcia (restauradora), Miquel Mas (COEX) i Jan Van Vanderaar (International Club d'Andorra) examinant el treball i les pintures.
Xavier Quilez (planxista), Mireia Garcia (restauradora), Miquel Mas (COEX) i Jan Van Vanderaar (International Club d'Andorra) examinant el treball i les pintures.
Desmuntat, despullat, i passat per procés de sorrejat al qual ha estat sotmès a les dependències del servei de conservació i manteniment de carreteres (COEX), el vell Dodge Fargo objecte d’un projecte de recuperació per part de Cases Velles Andorranes i tot un nodrit grup de col·laboradors mostra una altra cara. Molt diferent. Ara, i entre altres coses, comença el procés d’elecció dels colors pictòrics que l’han de portar a mostrar la seva policromia original.

El sorrejat ha servit per retirar de la carrosseria i altres parts del vehicle, el primer en traslladar fins al Principat el que eren els turistes de l’incipient moviment de masses que viuria el país a mitjan segle passat, diverses impureses i, sobretot, rovells i òxids. El bany de sorra a pressió, controlat per l’expert del COEX Miquel Mas, ha deixat el vell autocar ben net, tot i que el procés no s'acabarà del tot fins la setmana vinent. Després, altres especialistes que participen en el projecte, com la restauradora Mireia Garcia o el planxista Xavier Quílez han començat a examinar les pintures per reproduir-les com eren originalment.

Velles Cases Andorranes celebra els avenços que s’estan duent a terme els darrers temps amb el seu projecte. De fet, el president de l’entitat, Claude Benet, a l’expectativa de si finalment l’administració atorga la subvenció sol·licitada, ha celebrat el canvi de tarannà que s’ha vist al capdavant del ministeri amb l’arribada de la nova titular ministerial, Sílvia Riva. De moment, la implicació i el suport tècnic governamental és molt major que l’obtingut la legislatura passada, en què qualsevol col·laboració va ser nul·la.

No obstant això, Velles Cases Andorranes no es cansa de fer crides a la col·laboració i la participació ciutadana. A través de les xarxes socials, Benet ho tornava a fer avui: “Recordem que si voleu ser partícips del projecte i figurar com a tal, podeu fer una donació, sigui la que sigui, a qualsevol oficina de Morabanc: AD38 0004 0039 0001 4804 9018 (Fargo)”, resava una de les múltiples publicacions a Facebook que el president de Velles Cases Andorranes dedica al seguiment del projecte de recuperació del vehicle que durant quatre dècades va estar mig abandonat en un tancat a la carretera de Fontaneda.

Etiquetes

-

Relacionat

El Fargo surt del taller per acudir a ‘cal COEX’ per ser tractat
El Dodge Fargo ja al taller amb alguns dels protagonistes del seu trasllat.

Relacionat

El vell Fargo entra al taller: un any de feina per quedar com nou (o gairebé)
-

Relacionat

El Dodge Fargo ‘recull’ en menys d’una setmana 3.000 dels 80.000 euros que necessita
-

Relacionat

Velles Cases Andorranes prepara una col·lecta de diners per poder restaurar el vell Fargo
-

Relacionat

Exitosa ‘exhumació’ del vell Fargo
Membres de la corporació laurediana (el conseller Joan Visa a l'esquerra) van visitar fa pocs dies el vehicle.

Relacionat

Velles Cases Andorranes preveu treure l’1 de desembre del solar on ha estat anys ‘abandonat’ el vell Dodge Fargo

Comentaris

Trending