El Dodge Fargo ‘recull’ en menys d’una setmana 3.000 dels 80.000 euros que necessita

Velles Cases Andorranes té en marxa una recollida de fons per rehabilitar un dels primers vehicles encarregats de transportar turistes ‘de masses’ des de França al Principat

Comentaris

-
-
El projecte de Velles Cases Andorranes de rehabilitar un vell Dodge Fargo que a mitjan del segle passat va ser el primer vehicle, a mode d’autocar, de transportar visitants cap al país especialment des de França va endavant. De fet, fa uns quants dies que el principal impulsor de la iniciativa i president de l’entitat, Claude Benet, va donar el tret de sortida a la campanya de recollida de fons. En menys d’una setmana s’han obtingut uns 3.000 euros.

Velles Cases Andorranes calcula que rehabilitar l’automòbil, que durant gairebé quatre dècades va estar mig enterrat en un solar de la carretera de Fontaneda, a Sant Julià, li costarà uns 80.000 euros. I és aquesta la xifra que el col·lectiu pretén aconseguir a partir d’aportacions voluntàries i altruistes. Les donacions es poden fer a les oficines de MoraBanc. El compte IBAN Fargo és: AD38 0004 0039 0001 4804 9018. No obstant això, és molt probable que esmentant només això del projecte Fargo el gestor bancari que els atengui ja sàpiga de què va i no facin falta tants números.

La voluntat és reparar el vehicle, com a símbol de l’origen del turisme de masses que rep anualment el Principat, i exposar l’automòbil, com a peça com aquell que diu de col·lecció, en algun lloc emblemàtic del país encara per concretar. El Fargo fa menys d’un mes que va ser ‘rescatat’ del seu abandó i ara està ben aixoplugat en un garatge que s’ha cedit a Velles Cases Andorranes per aquest projecte.

Comentaris (1)

Trending