El consum d’Internet s’incrementa un 700% i el de televisió un 31%

El reforç en els punts de més tràfic de la xarxa permet assumir sense problemes l’increment exponencial del consum de dades via fibra òptica

-
-
Andorra Telecom informa en un comunicat que la seva xarxa d'internet ha absorbit sense problemes l’espectacular increment del tràfic des de l’inici de les mesures de contenció del coronavirus.  Així entre divendres de la setmana passada, data d’inici del tancament escolar, fins aquest dimecres el tràfic d’Internet ha crescut un 700% respecte al mateix període anterior, un increment atribuïble al major consum d’oci i al teletreball pel confinament. El consum total durant aquests sis dies ha estat de 5,8 milions de Gb.

“Tenim una xarxa correctament dimensionada no només per les necessitats habituals sinó també per fer front a situacions amb un increment de tràfic excepcional. Les inversions que s’han fet en els darrers tres anys en infraestructures d’Internet i de telefonia mòbil ens permeten estar tranquils quan d’altres operadors de països europeus ja comencen a demanar als usuaris i als proveïdors de continguts en streaming fórmules per reduir el tràfic”, ha apuntat el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. Ha apuntat que el departament tècnic de la companyia monitoritza permanentment la xarxa per reforçar aquells punt amb la màxima activitat que “es corresponen amb les zones més poblades d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany”

Les trucades telefòniques també s’han disparat en aquests dies. El pic es va produir divendres passat, quan respecte el mateix dia de la setmana anterior, es va incrementar un 81% del tràfic de telefòn fix i un 76% del de mòbil. El creixement global durant aquests sis dies ha estat del 33% en fix i del 43,6% en mòbil, tot i que en els darrers dies el consum s’ha anat normalitzant fins a situar-se en uns nivells similars als d’abans de la crisi sanitària. Contràriament, l’ús d’Internet a través de les dades de mòbil ha caigut des de divendres passat un 32%. “És del tot lògic –apunta Jordi Nadal- que quan la gent és a casa encara que naveguin amb els seus dispositius mòbils ho facin a través de la wifi”

La televisió a través de la fibra òptica també ha crescut de manera notable fruit del confinament. Així el temps consumit en aquest període respecte a l’anterior ha augmentat un 31%. L’increment és important no tan sols en temps de visualització convencional (34%) sinó també pels que segueixen la programació en diferit a través de la funció de retorn a l’inici d’una emissió (13%)

Comentaris (3)

Trending