El cònsol de Sant Julià es planta: ni pressupost ni liquidació del 2015 fins que no estigui tot clar

Comentaris

El cònsol de Sant Julià es planta: ni pressupost ni liquidació del 2015 fins que no estigui tot clar
El cònsol de Sant Julià es planta: ni pressupost ni liquidació del 2015 fins que no estigui tot clar

El cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, s’ha plantat. No hi haurà ni liquidació pressupostària del 2015 ni pressupost per al molt avançat 2016 quan estigui tot clar. I hi ha massa caps per lligar. Malgrat que es preveu que durant el mes de setembre es pugui dur a terme la reunió de poble que fa mesos que s’espera sobre l’estat financer de la parròquia, ni això ara mateix no és clar. Així ho hauria comunicat a persones de la seva estricta confiança.

Vila veu massa nuvoloses encara amb els comptes lauredians. I no té intenció de fer pública formalment davant el poble ni una sola dada que el pugui comprometre. Alhora, però, tampoc no vol abocar als lleons l’anterior corporació. I això és el que no acaben d’entendre alguns dels promotors de Laurèdia en Comú, que no descarten acabar anant per lliure i constituir-se com un òrgan de pressió contra la majoria comunal a la qual suposadament fan costat. No entenen el seu immobilisme.

Però el cònsol ho ha dit ben clar: no firmarà la liquidació del 2015. I fins que no estiguin clars els números generats per l’antiga corporació, Vila no vol anunciar cap mesura. Especialment dubtosa i preocupant és la situació de Camprabassa, de Naturlandia. I a la Rabassa hi ha la clau de volta de tot plegat. Segons diverses fonts, hi ha diverses operacions molt clares. Fins i tot, algunes transferències prou voluminoses des del punt de vista dinerari que van anar del comú a Naturlandia i l’ús de les quals no estaria, hores d’ara, degudament acreditat per la societat pública que gestiona l’ecoparc.

Josep Vila lidera gairebé de forma unipersonal l’anàlisi de l’estat financer de la corporació. Fins i tot la informació que es facilita als membres de la majoria demòcrata se subministra amb comptagotes. I només se sap que s’està fent una feina de reconstrucció financera molt minuciosa i que hi ha assentaments comptables, especialment a Naturlandia, de molt difícil justificació.

Comentaris

Trending