El Consell Superior de la Justícia reclama més recursos humans a Govern

Casadevall remarca que, amb relació a la recusació de magistrats, hi ha dues opcions: o restringir-les o buscar-ne de recanvi

Enric Casadevall, durant l'obertura de l'any judicial.
Enric Casadevall, durant l'obertura de l'any judicial.

La celebració de l’obertura de l’any judicial ha servit perquè el Consell Superior de la Justícia (CSJ) reclami més recursos, especialment humans, al Govern. El seu president, Enric Casadevall, ha revelat que aquesta petició s’han fet arribar mitjançant reunions amb el ministre de Justícia, Josep Maria Rossell, i el mateix cap de l’executiu, Xavier Espot. Entre les necessitats, ha apuntat la de reforçar la policia judicial. Des del gabinet, s’ha recordat que en els darrers anys s’han fet esforços en aquest sentit i s’ha expressat disposició a atendre part de les peticions.

Durant el seu discurs, Casadevall ha volgut destacar que la cerimònia es feia especialment a l’antiga sala del Tribunal de Corts com a una mena de comiat, ja que l’any vinent ja es confia a poder-la celebrar a la nova seu de la justícia, a la qual es preveu traslladar totes les dependències en pocs mesos. Per al president del CSJ, la reubicació en el nou edifici permetrà solucionar “totes les mancances denunciades a les dependències de la Batllia”.

On, però, encara es mantindran deficiències és, si es fa cas de les paraules de Casadevall, és a nivell de personal. En concret, en dos àmbits. Per una banda, al seu entendre cal reforçar la policia judicial, “sobretot per temes més complexos”. Per l’altra, als magistrats, més tenint en compte la possibilitat de recusacions. Sense voler mullar-se, almenys no davant els mitjans, el president de CSJ ha recordat el risc que pot comportar que hi hagi moltes recusacions en un país petit com Andorra on, tot just, hi ha quinze batlles, sis magistrats al Tribunal de Corts i nou al Superior.

Davant d’això, Casadevall ha apuntat que hi ha dues opcions: o es restringeix la possibilitat de recusacions o es busquen “més magistrats de recanvi”. El que ha deixat clar és que “nosaltres volem poder jutjar”.

Davant aquestes peticions, Espot i Rosell han volgut recordar que, en els darrers anys, a la justícia s’ha destinat “molts més recursos”. De fet, ho han xifrat en un increment del 30%. El cap de Govern ha recordat que “hem d’arbitrar” demandes de molts departaments i el ministre ha indicat que “s’anirà posant a mesura que es vegi que són necessaris i hem de valorar si calen o no calen”.

Comentaris (2)

Trending