El consell d'administració del SAAS inclourà un pacient amb veu i vot

La nova llei de la parapública serà aprovada pel consell de ministre abans de finals d'any

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet amb la consellera Sandra Codina i la secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas en una compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet amb la consellera Sandra Codina i la secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas en una compareixença. B. N.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat aquest dijous a la comissió legislativa de Sanitat que una de les prioritats és aprovar la Llei del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). Una de les grans novetats és que hi haurà un consell d'administració amb la presència d'un pacient amb veu i vot,  i que substituirà l'actual comité directiu.

Martínez Benazet ha dit després als mitjans de comunicació que la presència d'un pacient és clau "perquè el SAAS són els pacients". La nova llei, a més a més, el dotarà d'estructures més àgils i transparents i permetrà que, per exemple, el procés per fer noves contractacions o cobrir baixes no sigui tan llarg i complicat.

Ha reconegut que l'actual comitè directiu "té un gran conflicte d'interessos". El canvi permetrà que el SAAS "tingui un òrgan de governança  més transversal amb representants de la població civil amb coneixements de la sanitat, o aspectes que poden ser de l'interès  com l'economia o la tecnologia, irepresentants dels pacients. Crec que això portaria molta més transparència i més participació dels ciutadans i també es professionalitzarà molt més el consell d'administració i permetrà a la direcció prendre decisions del dia a dia", El ministre ha avançat que hi haurà una intervenció delegada del Govern, que farà 40 hores al SAAS.  "Cal pensar que el SAAS és l'ens d'Andorra que més contractació té, que més moviments té, tant de persones com material, i és per això que cal dotar-lo d'agilitat, en tots els aspectes administratius",

Una altra de les novetats legislatives que ha presentat el ministre de Salut ha estat el del reglament de la segona opinió mèdica que entrarà en vigor abans que acabi l'any. Això, segons Martínez Benazet, donarà dret al pacient a tenir una segona opinió d'un especialista".

El ministeri s'ha marcat un calendari molt ambiciós per a aquesta legislatura. Aixi, durant el primer trimestre del 2020 s'han de posar en marxa les donacions de medul·la òssia a Andorra. Després serà el torn de les de còrnia i, posteriorment, amb altres teixits i òrgans. També es vol incloure novetats en la cartera de serveis de la CASS com els dietistes. Actualment, des de Salut s'està treballant en 12 projectes transversals com el Pla Integral de Salut Mental, la història clínica compartida o l'acompanyament al malalt, sense oblidar la llei del Medicament o la recepta electrònica. Finalment, ha comentat que "regularem la situació dels metges assalariats i els metges per compte propi".

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending