El confinament de la direcció eleva el malestar a la policia per la gestió de la crisi i el “deficient” aïllament de positius

Agents reben comunicacions de Salut alertant-los que han acabat un període de reclusió que no han arribat a fer

-
-
La gestió de la crisi pel coronavirus i l’aïllament de contactes està resultant molt complicat en els cossos de seguretat. El confinament dels quatre directors -un dels quals, molt possiblement ja hauria estat diagnosticat com a positiu- evidenciaria segons molts agents que les mesures preventives no han funcionat atès que consideren que s’haurien d’haver fet equips de treball separats per, justament, evitar que tota la cúpula s’hagi hagut d’apartar ara mateix de l’operatiu presencial.

Molts agents demanen saber qui són els positius per poder actuar fins i tot des del punt de vista individual d’una altra forma, però això, segons que han recordat diverses fonts, topa amb la protecció de dades i el dret a la intimitat i al diagnosi en l’àmbit de la salut. En principi, el seguiment epidemiològic que es fa al ministeri de Salut en coordinació amb la direcció de policia hauria de donar els seus resultats. Però això no sempre és així.

En aquest sentit, alguns agents han explicat que les darreres hores haurien rebut una trucada des del ministeri de Salut alertant-los que si no havien tingut cap símptoma, l’endemà es podien reincorporar a la feina després del període de confinament decretat. El cert, però, és que alguns d’aquests mateixos agents mai no havien estat alertats abans que s’havien de confinar i, en conseqüència, mai no han estat aïllats. Com que es troben bé, seguiran treballant.

Al cos de policia hi ha en l’actualitat 45 confinats, alguns amb símptomes o positius (8) i d’altres simplement per prevenció. No obstant, hi ha molts dubtes entre els efectius que continuen al peu del canó. Per exemple, perquè un nou comandament de patrulles hauria donat positiu i no se sap si els agents de proximitat i atenció al carrer que sortiran avui a patrullar han pogut estar contagiats o no ho han estat. En tot cas, fonts properes a la direcció asseguren que s’està aïllant qui convé i el que no es farà és nominalitzar els casos positius perquè, s’ha dit, la protecció de dades ho impedeix.

Al ministeri de Justícia i Interior en general el neguit és força elevat just perquè, a banda de la policia, els dos primers positius d’alts càrrecs que almenys han transcendit fins ara són el ministre i el secretari d’Estat. Josep Maria Rossell i Joan Antoni León estan en principi a casa passant la malaltia sense una simptomatologia especialment greu. Però arran d’aquests contagis, s’han fet proves a d’altres comandaments d’alta direcció per veure l’afectació. De moment no ha transcendit cap altre positiu.

Comentaris (14)

Trending