El comú d'Ordino obliga el Govern a rectificar la composició de la comissió tècnica d'urbanisme

Comentaris

El comú d\'Ordino obliga el Govern a rectificar la composició de la comissió tècnica d\'urbanisme
El comú d\'Ordino obliga el Govern a rectificar la composició de la comissió tècnica d\'urbanisme

El comú d’Ordino ha forçat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, a rectificar la composició de la comissió tècnica d’urbanisme (CTU). I a fer constar que els comuns actuals no han designat cap membre si no que seguint el que estableix la llei, els darrers representants comunals continuen en funcions dins l’organisme de control urbanístic.

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va assegurar fa uns dies a l’Altaveu que ni ell ni el comú no havien enviat cap comunicació escrita al Govern designant l’arquitecte Josep Anton Montané com a representant de la corporació ordinenca a la CTU. Això anava en contra de l’edicte publicat al BOPA el 24 de febrer passat signat pel ministre, i en què s’hi establia la nova composició de l’òrgan fiscalitzador urbanístic.

Dos mesos i mig llargs d’aquella publicació, en data 3 de maig el Torres Falcó va acordar fer publicar també al BOPA -apareix aquest dimecres- una fe d’errates en què es deixen sense efectes les suposades comunicacions escrites que s’esmentava el 24 de febrer i es diu que “d’acord amb l’article 131.2 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, els representants comunals que figuren a l’edicte del 29 d’abril del 2015, publicat al BOPA núm. 38 de data 6 de maig del 2015, romanen en funcions fins que els actuals comuns els confirmin o els substitueixin”.

Per tant, no hauria estat l’actual corporació ordinenca liderada per Mortés la que va avalar la designació de Josep Anton Montané, que els darrers mesos ha rebut dues sentències fermes en contra per haver comès infraccions urbanístiques greus, si no que va ser l’anterior comú qui va ratificar i mantenir Montané a la CTU tot i que va ser el propi comú qui va sancionar l’arquitecte, per exemple, per haver superat el seu edifici residencial particular l’altura màxima pel qual havia estat autoritzat.

Va ser el mateix comú presidit per Ventura Espot i l’avui secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, qui va elaborar una normativa urbanística que, al capdavall, permetrà a Montané legalitzar l’altura del seu immoble tot i que inicialment havia vulnerat els permisos concedits. Això sí, haurà de satisfer la multa pecuniària i la condemna per infracció greu és pública, notòria, ferma i executiva.

El que no publica el BOPA aquest dimecres és el relleu de l’arquitecte. La majoria demòcrata del comú d’Ordino ja t’he decidit qui serà el substitut de Montané. Es tracta del també arquitecte Bonaventura Riberaygua Zamora, de 33 anys, i que juntament amb un company no fa massa mesos va guanyar un premi en el concurs d’idees sobre la reordenació del paisatge a l’entorn de la frontera del Pas de la Casa.

Comentaris

Trending