El comú d'Ordino manté com a representant a la CTU un arquitecte sentenciat en ferm per infraccions urbanístiques greus

Comentaris

El comú d\'Ordino manté com a representant a la CTU un arquitecte sentenciat en ferm per infraccions urbanístiques greus
El comú d\'Ordino manté com a representant a la CTU un arquitecte sentenciat en ferm per infraccions urbanístiques greus

El comú d’Ordino manté com a representant seu a la comissió tècnica d’urbanisme (CTU) un arquitecte que des de principi d’any fins ara ha rebut dues condemnes fermes per infraccions urbanístiques. De fet, i essent ell component de la CTU, el propi organisme de control va haver-se de pronunciar en contra seva. En la decisió judicial més recent, la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) retreu a Josep Anton Montané que per la seva condició de professional del sector “havia de ser plenament conscient” d’allò que podia fer amb els permisos que se li havien atorgat.

L’únic de què se salvarà Montané en virtut d’aquesta darrera sentència, de la qual va ser ponent el magistrat Albert Andrés Pereira i que es va signar el passat 17 de març, serà d’haver d’enderrocar la part de l’edifici, el seu, que supera els 12,50 metres com a molt podia fer l’immoble. El TS ha confirmat la sentència de primera instància i desestima les pretensions de l’urbanista, que considerava que no hi havia lloc per a la sanció imposada. En el marc d’aquesta resolució i atès el que disposava la de la Batllia, si l’edifici s’adequa a la normativa actual -i no a la vigent en el moment de construir la sobreteulada polèmica-, el comú el podrà legalitzar.

I serà així ja que l’anterior majoria comunal es va encarregar d’aprovar una normativa que permetia créixer els immobles més enllà dels 12,50 metres sempre que fos per una qüestió d’eficiència energètica, just el que al·legava Montané. Ja arran de l’aprovació d’aquella normativa el llavors conseller de l’oposició, Enric Dolsa, va deixar entreveure el seu malestar tot insinuant que no volia mal pensar i creure que s’estaven donant solucions a problemes individuals. Oficialment no serà així. Però a la pràctica, la decisió beneficiarà l’arquitecte que el comú ordinenc té designat com a representant a la CTU. 

El febrer passat aquest organisme de control urbanístic es va renovar atès un acord del Govern de data 17 d’aquell mes i vistes les comunicacions efectuades pels comuns, entre les quals s’hi havia de trobar la de la corporació ordinenca mantenint Montané com a designat. Arran d’aquell acord, la composició de la CTU queda com segueix: la presideix Manel Riera, director d’Ordenament Territorial, per delegació del ministre, que també designa com a jurista Antoni Fiñana i com a representants tècnics Salvador Brillas i Ramon Serra. El representant del comú de Canillo és Llorenç Gabella; el d’Encamp, Antoni López; el d’Ordino, l’esmentat Josep Anton Montané. Per la Massana actua Moisès Pernía; Victòria Cobo és la representant d’Andorra la Vella; i Enric Dilmé, l’escollit per Sant Julià. Finalment, el comú d’Escaldes ha nomenat el germà del cònsol menor, Gerard Calvet.

El gener passat, la sala administrativa del TS també va confirmar una sentència de la Batllia contrària als interessos de l’arquitecte delegat per Ordino a la CTU. En aquell cas era a una modificació ‘sui generis’ i unilateral que Montané havia dut a terme sense estar habilitat per fer-ho en un camí privat que dóna accés conjuntament a casa Areny i casa Sastre. Amb el canvi fet sobre plànol es volia inscriure el camí en el cadastre.

Comentaris

Trending