El comú d'Ordino culmina el procés de destitució del representant de la CTU sancionat

Comentaris

El comú d\'Ordino culmina el procés de destitució del representant de la CTU sancionat
El comú d\'Ordino culmina el procés de destitució del representant de la CTU sancionat

Després de donar-hi unes quantes voltes, finalment el comú d'Ordino ha trobat la peça que li permetrà resoldre la situació incòmoda en què es trobava per les dues condemnes fermes recaigudes recentment contra el representant comunal a la comissió tècnica d'urbanisme (CTU). Josep Anton Montané serà rellevat per Bonaventura Riberaygua Zamora (a la foto, a l'esquerra del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres) i així la corporació ordinenca podrà passar pàgina a un afer que portava cua des de fa un parell d'anys ben bons. Una vegada s'acabin de formalitzar tots els passos necessaris, es preveu que el BOPA, en unes setmanes, acabi publicant el nou nomenament. Difícilment, però, el ministeri d'Ordenament Territorial, que és qui tutela l'organisme de control urbanístic, farà una suposada rectificació en relació al seu decret del mes de febrer en què ratificava la designació de Montané com a representant del comú d'Ordino a la CTU. Llavors l'arquitecte ja havia rebut una de les sentències fermes en contra.

La corporació no ha tingut fàcil el recanvi. El comú que avui president Josep Àngel Mortés ha mantingut com un dels criteris que es tractés d'un professional de la parròquia l'escollit per representar Ordino a la CTU. Finalment, i després de descartar altres alternatives (o que altres possibilitats no acceptessin l'oferiment), es va arribar a la solució de Riberaygua, que té una residència fixada a Sornàs malgrat que el despatx professional, avui independent, el té a Andorra la Vella. Riberaygua, lligat a una família de llarga tradició en aquest cas en l'enginyeria, aportarà saba nova a l'organisme de control urbanístic. De 33 anys acabats de fer, l'arquitecte que s'incorporarà a la CTU presenta un notable currículum tot i la seva joventut i fa uns mesos va rebre, conjuntament amb Pau Iglesias, el primer premi del concurs d'idees sobre el projecte de millora del paisatge de l'entorn fronterer del Pas de la Casa.

El comú ordinenc tancarà el 'serial Montané', que havia estat sancionat pel propi comú per la comissió d'infraccions urbanístiques greus, especialment, en relació amb el fet d'enlairar el seu domicili particular per sobre del que els permisos constructius li permetien. La pròpia CTU va confirmar la sanció imposada. I la Batllia, primer, i la sala administrativa del Tribunal Superior, després, van confirmar la infracció comesa i les sancions imposades. Una altra cosa és el fet que no caldrà que enderroqui la part de l'immoble que anava més enllà de l'altura permesa. Després de construït l'habitatge i una vegada ja hi havien hagut les primeres denúncies veïnals, el comú ordinenc, el passat mandat, va promoure una ordinació que permetrà a Montané legalitzar l'obra que inicialment era irregular.

Comentaris

Trending