El comú d’Encamp preveu destinar 270.000 euros a un nou aparcament a la zona del Pedral

La instal•lació, que hauria d’estar enllestida a la primavera, també disposarà d’una zona de jocs infantils i dues pistes de bàsquet 3x3

L'aparcament es construirà als antics patis de l'escola andorrana.
L'aparcament es construirà als antics patis de l'escola andorrana.

El comú d’Encamp destinarà 270.000 euros a la construcció d’un nou aparcament de barrera, en aquest cas a la zona del Pedral, al costat de l’escola andorrana de primera ensenyança. De fet, es farà justament a la zona on hi havia els antics patis del centre educatiu, a la qual ara ja no se li dona cap ús. Comptarà amb unes 30 places i hauria d’estar enllestit al llarg del primer trimestre del 2020.

La corporació ha convocat el concurs per a la construcció del nou aparcament, que donarà “resposta a les necessitats de places en aquesta zona”, al costat de l’escola andorrana De fet, s’hi entrarà pel carrer del Pedral. L’espai on es farà és on hi havia els antics patis del centre, terreny que actualment consta de tres plataformes sense utilitzar unides entre elles via escales metàl·liques. El projecte preveu utilitzar la primera d’aquestes esplanades com a aparcament i les altres dues com a zones de joc.

En concret, a la més petita, es farà un espai de lleure infantil. A l’altra, es col·locaran cistelles de bàsquet per fer pistes de 3x3. Aquesta darrera es tracta d’una petició feta per part del consell d’infants de la parròquia.

L’aparcament tindrà una superfície aprofitable de 712 metres quadrats. Es preveu la instal·lació de 29 places d’estacionament, de les quals unes per a minusvàlids. A més, una altra més es destinarà a la càrrega de vehicles elèctrics.

El pressupost estimat de les obres, segons el comú, ascendeix a 270.000 euros. S’espera poder adjudicar els treballs abans de finals d’any i, per tant, que aquests es realitzin al llarg dels primers mesos del 2020. El termini establert per a la seva realització és de tres mesos i, per tant, la nova instal·lació hauria d’estar enllestida i en funcionament a la primavera.

Comentaris

Trending