El comú de la Massana nega cap motivació política en el tall del carrer Josep Rossell

Fonts de la corporació expliquen que la mesura es va iniciar el passat juny, quan els Verds encara tenien una representant –Jael Pozo- a la majoria de Ciutadans Compromesos

El tall al carrer Josep Rossell.
El tall al carrer Josep Rossell.

Fonts del comú de la Massana han negat amb rotunditat que hi hagi cap motivació política ni de represàlia en la decisió de tallar el trànsit a les tardes al carrer Josep Rossell, com havien denunciat dos dels líders dels Verds, Isabel Lozano i Juli Fernández. Des de la corporació s’ha remarcat que l’objectiu de la mesura és garantir la seguretat dels nombrosos menors que hi transiten per aquesta via així com fer cas a la petició dels bombers, que alertaven que l’acumulació de vehicles podria entorpir el pas d’algun servei d’emergència. A més, es posa en relleu que les restriccions es van començar a fer al juny, quan encara una representant de la formació, Jael Pozo, formava part de la majoria.

Lozano i Fernández, primer via Facebook i després en declaracions a Altaveu, havien acusat l’actual corporació de tallar el carrer cada tarda com a “represàlia” pel trencament dels Verds amb Ciutadans Compromesos. Entenen que l’objectiu és perjudicar els comerços que les seves respectives parelles tenen a la zona, una granja i una botiga de menjar per a mascotes. Fonts del comú han sortit al pas per defensar-se d’aquestes acusacions i deixar clar que la mesura respon únicament a motius de seguretat.

El tall duraria, segons les fonts, tot just una hora, el moment amb més afluència del carrer

En primer lloc, des de la corporació s’ha volgut matisar que el tall no és durant tota la tarda sinó únicament de dos quarts de set a dos quarts de vuit. Es tracta, expliquen, del moment més conflictiu a Josep Rossell, un carrer amb molt pas de vianants, especialment menors, ja que allà hi ha diferents serveis per a la canalla així com espais on es fan activitats extraescolars. “Hi havia moments de gran pas de vehicles i s’arribava a bloquejar el carrer”, apunten. Per tant, un primer objectiu de la mesura seria garantir la seguretat dels infants.

L’altre punt que va decidir el comú a tirar endavant el tall va ser l’avís rebut per part de Bombers. “Se’ns va alertar que en cas d’una emergència podria tenir problemes per passar un vehicle com ara un camió o una ambulància”, indiquen fonts comunals, que també ha volgut matisar que el tall dura tot just una hora i que ja fa temps que es fa. Concretament, des de finals del curs passat. Llavors, recorden, a la majoria de la corporació encara hi havia una representant dels Verds, Jael Pozo.

Per això, s’assegura “no entendre” les queixes de Lozano i de Fernández que, per cert, en cap moment “se’ns han fet arribar pels canals oficials”. Ni ells ni cap altre veí, asseguren. En tot cas, també es vol deixar clar que l’actual equip de govern del comú massanenc està “obert a escoltar els neguits de qualsevol ciutadà, sigui quin sigui el seu color polític”.

Comentaris (3)

Trending