El comú de la capital troba la fórmula per complir la sentència del GADA sense pagar ni un euro més

Comentaris

El comú de la capital troba la fórmula per complir la sentència del GADA sense pagar ni un euro més
El comú de la capital troba la fórmula per complir la sentència del GADA sense pagar ni un euro més

El comú d’Andorra la Vella executarà la sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior que considera que la rebaixa global aplicada el 2009 al complement sobre la gestió de l’acompliment que percebien els treballadors públics. La corporació interpreta que el que va anul·lar la Justícia va ser l’aplicació genèrica del factor de correcció d’un 10% respecte del conjunt de notes obtingudes pels funcionaris. Ara el que es farà, segons que ha explicat aquest dijous el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, serà notificar a cadascun dels treballadors aquell factor de correcció. Amb la qual cosa s’entén que la mesura ja no serà generalitzada si no individualitzada i es dóna així compliment a la sentència. En anunciar la decisió, Minguillón també ha explicat que el pressupost per al 2016 establirà un increment lineal salarial del 2% vist que “es comença a notar la recuperació econòmica i també ho han de notar els funcionaris”.

Minguillón ha comparegut acompanyat de l’assessor legal del comú en aquesta matèria, l’advocat Miquel Àngel Canturri. El cònsol ha recordat que com a conseqüència de l’aplicació d’aquell GADA, encara que retallat, la corporació ha abonat des del 2009 als seus treballadors més de mig milió d’euros. “De vegades la realitat i les xifres són tossudes i aplicant ara aquell factor de correcció de manera individualitzada el que s’ha d’abonar correspon exactament al mateix que ja s’ha abonat”, amb la qual cosa l’execució de la sentència en el mode que considera la corporació que escau no li suposarà ni un euro més. La decisió d’executar la sentència del TS i la fórmula triada ha estat ja comunicada al sindicat de personal comunal. De moment no hi ha hagut una resposta formal.

Als sindicalistes comunals, Minguillón també els hauria exposat, segons el propi cònsol, la voluntat  que quedi reflectida en el pressupost per a l’any que ve, que es preveu que s’aprovi durant el mes vinent, una puja salarial que afectarà a tota la graella laboral. El cònsol ha explicat com a exemple de la millora econòmica que hauria viscut el comú i la parròquia el fet que “fins al 30 d’octubre hi ha una diferència de 74 comerços entre els que han tancat i els que han obert de nou”. A banda de l’augment de sou del 2% també es preveu avaluar amb els representants sindicals la possibilitat de reactivar el pagament de triennis i analitzar l’aplicació d’un nou complement referent a l’acompliment “que incorpori criteris molts més objectius” d’aquells que regulaven el GADA tal i com era conegut fins ara.

Comentaris

Trending