El comú d'Andorra la Vella preveu recuperar el maig del 2017 el festival de pallasses

Comentaris

El comú d\'Andorra la Vella preveu recuperar el maig del 2017 el festival de pallasses
El comú d\'Andorra la Vella preveu recuperar el maig del 2017 el festival de pallasses

El comú d’Andorra la Vella preveu recuperar el maig de l’any que ve el festival de pallasses que amb Pepa Plana com a ànima va viure nou edicions fins el 2010. És una de les activitats en què la corporació ara liderada per Conxita Marsol i amb Mònica Codina com a responsable de les àrees de comerç i turisme vol impulsar per fer recuperar l’atractiu de la parròquia. Entre altres de les coses que ja han anat transcendint, la voluntat comunal és poder convertir en espai per a vianants a partir del 2017 el tram de l’avinguda Meritxell que va del carrer de la Unió a la Rotonda o participar decididament en l’impuls del nucli antic de Santa Coloma en un exemple de promoció i custòdia del patrimoni, amb els frescos que ara s’han traslladat a les dependències de Patrimoni Cultural a Aixovall com a referent.

Codina i la responsable tècnica de promoció turística i comercial del comú, Eva Roma, han participat avui en una reunió amb agents turístics de la parròquia per exposar-los els projectes en curs. Una de les voluntats és recuperar certàmens o activitats que haurien donat bon resultat en el passat i que servirien per omplir espais o períodes de l’any de baixa afluència de visitants a la capital i al país en general. Així, una de les qüestions que ja està en curs és el Ral·li de cotxes antics que anys enrere s’havia fet a Ordino i que ara tindria major protagonisme a Andorra la Vella. Amb l’ACA de coordinador, la iniciativa ja està en marxa. Està programada per al setembre i s’hi preveu la participació d’uns 800 vehicles.

En la línia de recuperar esdeveniments que es considera que poden fer recuperar l’atractiu de la parròquia hi hauria el certamen de pallasses que va capitanejar Pepa Plana. Els representants comunals, segons les fonts, han explicat que la voluntat és dur-lo a terme el mes de maig, que una vegada acabada la temporada hivernal acaba sent un mes ja de baixada. També s’ha indicat, però, que no s’està a temps de tenir la maquinària apunt per aquest maig i que la recuperació seria a partir de l’any que ve. També es preveuen reiniciar les visites teatralitzades a diferents indrets d’Andorra la Vella i les visites guiades (i sense teatralitzar). També s’ha recordat la decisió d’impulsar -i ja està previst- un mercat de Nadal d’un cert nivell.

Entre els projectes més ‘voluminosos’ hi hauria la conversió de l’avinguda Meritxell per a vianants i la dinamització patrimonial de Santa Coloma amb la construcció d’un edifici que aculli els frescos que al seu dia es van arrencar de les parets de l’església romànica i que es van adquirir anys més tard. Sobre l’avinguda, la intenció és, en breu, començar a elaborar el projecte que permeti dissenyar la vialitat del centre de la capital amb el tram de Meritxell que va del carrer de la Unió a la Rotonda essent inhàbil per a la circulació de manera permanent i, alhora, embellir el mateix tram. La previsió és que per al 2017 es pugui activar plenament el projecte. 

D’altra banda, la qüestió de Santa Coloma té com a principal promotor el Govern. Ja al seu dia, la ministra de Cultura i Esports, Olga Gelabert, va anunciar la voluntat de construir un edifici mig soterrat al costat de l’església romànica amb l’objectiu d’exposar-hi de forma permanent els frescos. Malgrat que no se n’havia tornat a dir res més, el fet que avui, Mònica Codina, com a comú d’Andorra la Vella i en línia amb la política demòcrata que també du a terme l’executiu, hagi tornat a parlar del projecte deu significar que la idea tira endavant.

Comentaris

Trending