El Comitè Olímpic Andorrà avala l’ajornament dels Jocs de Tòquio

El president, Jaume Martí, considera que la decisió del COI d’enviar la cita cap al 2021 és “la més lògica” perquè “la salut està per davant de l’esport”

-
-

Després de dies de resistir-s’hi, finalment el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha acceptat ajornar els Jocs Olímpics que, inicialment, s’havien de celebrar a Tòquio l’estiu vinent. La crisi del coronavirus també ha escombrat la gran cita esportiva de l’any, que tot sembla indicar que s’acabarà disputant el 2021. Des del Comitè Olímpic Andorrà (COA), el seu president ha defensat que era la decisió “més lògica”.

Ha costat prendre la mesura. Feia dies que tant el govern japonès com el comitè organitzador com el mateix COI defensaven a capa i espasa i cada cop contra més i més veus que els jocs s’havien de disputar sí o sí aquest estiu. I això que la pandèmia del Covid-19 avançava imparable. La pressió, però, s’ha fet insuportable aquesta setmana, sobretot pel fet que ja s’exercia des de comitès nacionals i federacions de gran importància. Fins i tot alguns països ja els havien deixat clar que, si no s’endarrerien, que no comptessin amb els seus esportistes.

Aquest dimarts, finalment, la decisió s’ha pres. Els jocs no es disputaran aquest estiu. Es faran més tard del 2020 i no després de l’estiu del 2021. De fet, la possibilitat més factible és que, justament, saltin dotze mesos i es disputin entre juny o juliol de l’any vinent.

Des del COA, es veu amb bons ulls aquest ajornament. “La salut passa per davant de l’esport, com és normal. És la decisió lògica que s’havia de prendre”, ha afirmat en declaracions a Altaveu el seu president, Jaume Martí. El mandatari de l’entitat no ha volgut entrar a valorar com pot afectar aquest endarreriment als plans que tenien de cara a la cita olímpica, on es preveia un mínim de tres representants andorrans. “Ara és prematur parlar de moltes coses perquè no tenim el control de res”, ha indicat.

Marti té clar que, però, la del 2021, serà una cita que s’haurà de preparar amb encara menys recursos per culpa de les conseqüències econòmiques de la pandèmia. “Serà un desastre per a tothom i l’esport també ho patirà”, comenta. Tocarà, doncs, “fer el màxim amb el mínim de diners possibles”. De fet, admet que no es tracta d’una situació nova: “les federacions estem acostumats a treballar amb pocs recursos, cosa que és difícil perquè ara tot costa molt”.

Comentaris (2)

Trending