El Cirque du Soleil tornarà l’any vinent si es troba un espai per ubicar-lo

Andorra Turisme treballa paral•lelament la renovació del contracte amb la companyia i el lloguer de fins a tres possibles terrenys per instal•lar la carpa

Betim Budzaku, durant la presentació.
Betim Budzaku, durant la presentació.

El Cirque du Soleil tornarà, com a mínim, un any més. Així ho ha explicat la ministra de Turisme, Verònica Canals, durant la presentació del balanç de resultats de la temporada d’estiu feta per Andorra Turisme. No ho ha volgut garantir, però, al 100%, ja que la confirmació segura depèn de trobar un espai que substitueixi l’aparcament del Parc Central com a ubicació de l’espectacle.

La titular de la cartera ha indicat que “estan en marxa les negociacions” en dues direccions. Per una banda, tancar el nou contracte amb la companyia canadenca perquè el juliol vinent torni al Principat. Per l’altra, i no menys important sinó que, fins i tot, encara més, amb els propietaris dels espais on s’instal·laria la carpa, ja que, com se sap des de fa temps, el comú d’Andorra la Vella no vol tornar a cedir el pàrquing del Parc Central. Canals ha explicat que es treballa en tres possibles espais, però no ha volgut avançar gaires detalls.

Sí que ha dit, però, que hi ha alguns al centre urbà –presumiblement a la capital o a Escaldes-Engordany, ja que sempre s’ha volgut que el Cirque du Soleil estigui a un lloc cèntric i d’accés fàcil per als turistes- i altres a fora. L’espai finalment escollit hauria de permetre mantenir l’aforament de les darreres edicions: 5.000 espectadors per sessió. I entre les tres ubicacions, n’hi ha que estan en mans públiques (comuns) i algun que seria de titularitat privada.

Canals ha fet aquestes explicacions després de la presentació, per part d’Andorra Turisme, del balanç de la campanya d’estiu. El gerent, Betim Budzaku, els ha valorat de forma positiva, especialment si es té en compte les “circumstàncies” que s’han viscut aquests, com ara l’esllavissada a la Portalada o les protestes dels armilles grogues a França. En global, s’han comptabilitzat 1,072 milions de turistes, el que representa un increment del 3,8% si es compara amb el 2018. I això malgrat que la punxada del setembre (-1,6%).

Més enllà dels tradicionals mercats francès i espanyol, s’ha volgut destacar el bon comportament de l’aposta pel mercat italià. “Ha respost molt bé, sobretot com a destí de natura i de muntanya”, ha comentat la ministra.603.000 euros per promocionar el Shopping Festival

L’acte també ha servit per presentar la campanya de l’Andorra Shopping Festival, que arriba a la seva setena edició. Enguany, s’ha volgut apostar per un format de menys dies (del 8 al 17 de novembre) durant els quals hi haurà sis forts –inclosos els caps de setmana i els festius als països veïns- on tindran lloc fins a 70 activitats d’animació, com ara actuacions musicals. Betim Budzaku ha indicat que es marquen com a objectiu l’arribada d’uns 93.000 turistes ( 1,3% en comparació a l’edició del 2018) i de 221.000 excursionistes ( 1%). A la campanya s’hi destina un pressupost de 603.000 euros.

Etiquetes

Budzaku, durant la presentació.

Relacionat

Budzaku defensa un Cirque du Soleil pendent de si es troba una alternativa prou atractiva

Comentaris (2)

Trending