El ‘British College of Andorra’ es posa en marxa dilluns amb 38 alumnes i els nivells barrejats

El centre assegura que ha assolit les expectatives amb les inscripcions rebudes, d’escolars de diverses nacionalitats, però sense poder fer una línia per curs

-
-
Asseguren que la presència a Andorra del ‘British College of Andorra’ ha estat l’element decisiu perquè alguns professionals que tenien l’oportunitat de venir al Principat finalment hagin donat el pas. “De col·legis britànics en pots trobar a molts països i això et garanteix la continuïtat al següent destí on vagis”, indiquen fonts oficials del centre que es posarà en marxa dilluns, al reformat alberg de la Comella, amb 38 alumnes de diverses nacionalitats i nivells. El ‘British College’, impulsat per dos empresaris establerts al país i un altre d’andalús pare de diversos centres similars, assegura que “les expectatives s’han assolit” quant a matriculacions, però que no es podrà fer una línia per curs i, per tant, s’hauran de barrejar els nivells.

La cap d’administració i admissions del centre, Elise Renée, afirma que el fet que s’hagin de mesclar els estudiants en una mateixa aula tot i la diferència d’edats i nivell no ha estat cap problema per als pares. “Hi ha altres escoles al país que també ho fan.” Això sí, els professionals que treballaran al col·legi plantejaran un temari general adaptable a tots els nivells “però després personalitzaran molt el treball” en funció de l’edat i el nivell de l’alumne. I es farà, segons Renée, així durant tot el curs fent un seguiment acurat de l’evolució de l’escolar. 

L’equip professional està format per un assistent general, la directora acadèmica, sis professors, dels quals quatre de provinents i nadius del Regne Unit i dos més que faran català i castellà, i francès que són nacionals andorrà i francès respectivament. La responsable d’administració, una persona dedicada al manteniment de l’escola i un xef de cuina que es dedicarà a coordinar els menús del menjador, que es faran íntegrament a la cuina del que fins ara era l’alberg de la Comella i que tindrà, alhora, el suport extern del restaurant Ca l’Irina. El centre també ofereix transport escolar i posarà en marxa properament activitats extraescolars.

La responsable d’admissions assegura que “ja sabíem que no tindríem una entrada d’alumnes tan gran” com per poder fer una línia per curs. Per cada línia es necessiten “un mínim de deu alumnes. Per nou no l’obrirem”. Però això no hauria estat un gran problema per als pares que han inscrit els seus fills al col·legi, que els darrers dies s’han pogut trobar ja a les instal·lacions del centre. Més endavant es farà una jornada de portes obertes general. Els responsables del centre preveuen que amb el temps sí que es pugui completar les línies escaients.

Renée assegura que tots els alumnes resideixen al país, alguns des de fa ben poc. “Les nacionalitats són diverses. Hi ha pares que no havien pres abans la decisió de venir a Andorra i ara ho han fet per l’existència del col·legi. Ho hem sentit dir a diferents pares, perquè si canvien de destinació més endavant, per la feina o el que sia, de col·legis britànics en poden trobar a molts països. En poden trobar al següent país on els toqui anar”. De moment, i ja es veurà amb quin rendiment i amb quin resultat, toca anar a la carretera de la Comella. A l’antic alberg, a partir de dilluns, i cada dia de la setmana laboral entre les 9 del matí i les 5 de la tarda, el ‘British College of Andorra’.

-

Relacionat

El Col·legi del Pirineu passa a dir-se Agora International School Andorra com a esquer per remuntar
-

Relacionat

L’arribada del British College aguditza la incertesa sobre el Col·legi Internacional del Pirineu
Un moment de la segona reunió informativa que es va celebrar en un cèntric hotel de la capital. Drets, a l\'esquerra Rafael Valverde, i a la dreta, Howard Thomas.

Relacionat

Entre 9.250 i 11.750 euros anuals per estudiar deu mesos al British College of Andorra
Els responsables de la societat i del centre educatiu amb la cònsol d\'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Relacionat

El col·legi britànic de la Comella assegura tenir ja més de vint preinscripcions 
-

Relacionat

El comú de la capital obre les portes de l’alberg de la Comella a 'The British College of Andorra'
Una imatge de l\'alberg de la Comella, tancat des del febrer passat.

Relacionat

L’alberg de la Comella es perfila com la seu d’un col·legi britànic privat

Comentaris (2)

Trending