L’arribada del British College aguditza la incertesa sobre el Col·legi Internacional del Pirineu

Ni tan sols l’arribada d’un nou inversor la tardor passada, NACE Schools, no ha aconseguit dissipar els dubtes que hi ha sobre la continuïtat del veterà centre de l’Aldosa

-
-
L’aterratge al Principat del British College emmarcat en el projecte de l’empresa espanyola Education in Excellence està aguditzant el neguit sobre la continuïtat amb plenes garanties del Col·legi Internacional del Pirineu. Ni el fet que la tardor passada el centre ubicat a l’Aldosa de la Massana passés a integrar-se al grup NACE Schools no ha aconseguit calmar el malestar o, com a mínim, la incertesa, que segueix creixent. Els rectors de l’escola estarien valorant la convocatòria d’una reunió informativa per mirar de temperar els ànims de la comunitat educativa, especialment dels pares.

Diversos progenitors ja s’haurien interessat pel projecte que ha d’obrir portes el mes de setembre a l’actual alberg de la Comella. Els impulsors del British College of Andorra han dut a terme diverses sessions informatives per exposar la seva iniciativa, que de moment incorporarà una classe per nivell des dels 3 als 11 anys, això és, des d’infantil al primer curs de secundària. L’objectiu és acabar oferint dues línies, és a dir, disposant de dues classes, entre els 3 i els 18 anys igual com ja fa a Gavà o Còrdova, on la mateixa firma ja gestiona altres centres.

Pares i educadors veuen amb recel la iniciativa que s’està muntant a l’alberg de la Comella, que es considera que està fent els passos adequats i amb suposada seriositat

Fonts consultades coneixedores tant de l’escola massanenca com del projecte que s’està bastint a Andorra la Vella han assegurat que al Col·legi del Pirineu creix la inseguretat a mida que hi ha el convenciment que el nou centre està fent les coses, almenys ara per ara, d’una manera molt correcta i molt professional. Una qüestió clau, segons les fonts, seria el professorat. L’escola de la Massana cada vegada hauria tingut més problemes en trobar personal qualificat. Més encara en alguns àmbits educatius.

Mentrestant, el British College of Andorra estaria oferint una proposta atractiva en tots els sectors. El centre liderat per Rafael Valverde i Howard Thomas pretén disposar d’un claustre de professorat format totalment per nadius amb tres anys d’experiència mínima a les aules. A més, segons l’oferta de feina que ha anat publicitant, oferiria un salari mensual net de 2.300 euros. En concret, l’oferta laboral diu que “el salari és lliure d’impostos i el cost de viure a Andorra és més barat que en la majoria de les grans ciutats europees”. I posa l’exemple de Londres, que seria segons el centre un 41% més cara, de Manchester, que seria un 12% més cara, o de Barcelona, amb cost de la vida un 9% superior.

La proposta laboral que ofereix l’escola emmarcada en el projecte Education in Excellence inclou un salari mensual després de les deduccions a la CASS d’uns 2.300 euros per als mestres

La proposta del British College of Andorra continua indicant que el salari mensual net “després de les deduccions de la seguretat social estarà per sobre dels 2.300 euros el mes”. L’empresa demana als interessats que deixin clars “quins nivells primaris heu impartit i els vostres grups d'anys preferits (en funció dels vostres punts forts). Si us plau, mencioneu si sou esquiador i parleu català, castellà o francès. Són qualitats útils, però no són desqualificadores per als candidats adequats”.

Tot plegat, segons fonts consultades, fa pensar que la proposta del British College of Andorra és realment seriosa i el centre pretendria construir un projecte com a mínim sòlid alhora que avalat per uns estudis de reconeixement internacional. I això va en detriment del Col·legi Internacional del Pirineu, que continua navegant, segons les fonts, en un mar de dubtes i interrogants i sense un rumb clar. En menys d’un any, la majoria accionarial de l’escola radicada des de fa molts anys a l’Aldosa hauria canviat dues vegades de mans.

Etiquetes

Un moment de la segona reunió informativa que es va celebrar en un cèntric hotel de la capital. Drets, a l\'esquerra Rafael Valverde, i a la dreta, Howard Thomas.

Relacionat

Entre 9.250 i 11.750 euros anuals per estudiar deu mesos al British College of Andorra
Els responsables de la societat i del centre educatiu amb la cònsol d\'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Relacionat

El col·legi britànic de la Comella assegura tenir ja més de vint preinscripcions 
-

Relacionat

El comú de la capital obre les portes de l’alberg de la Comella a 'The British College of Andorra'

Comentaris

Trending