El Col·legi del Pirineu passa a dir-se Agora International School Andorra com a esquer per remuntar

Els nous accionistes majoritaris, el grup espanyol NACE Schools, fa un rentat de cara al centre de l’Aldosa i aposta per una major internacionalització de l’escola i una forta aposta en llengües

Comentaris

-
-
El Col·legi Internacional del Pirineu canvia de denominació per intentar recuperar atractiu. Amb l’entrada a l’accionariat del centre, la tardor passada, del grup espanyol NACE Schools, l’escola ubicada a l’Aldosa de la Massana i fundada el 1999 per Gaspar Saludes redefineix el seu projecte per, suposadament, enfortir-se després d’un temps de divagació. L’arribada al Principat d’un nou centre d’ensenyança britànica també ha obligat a espavilar-se. El pas més significatiu i tan immediat com que ja s’ha concretat és adoptar una nova ‘marca’ seguint el fil del grup dels nous inversors. De Col·legi del Pirineu a Agora International School Andorra.

Més enllà del nom, NACE Schools pretén fer una inversió important i, sobretot, internacionalitzar realment l’escola. Així es va explicar aquest dijous als pares que van voler assistir a una reunió informativa que havia de servir, justament, per dissipar dubtes i calmar els ànims. L’aterratge al Principat del British College, certament, havia neguitejat una part de la comunitat educativa del centre massanenc. Diverses fonts, però, han assegurat que el nou Agora International Andorra aparentment neix fort i sòlid. I que si hi havia dubtes, aquests s’han evaporat.  

Segons el centre, el Col·legi del Pirineu no només canvia de nom. La pretensió és que el nou Agora International Andorra implementarà en els propers anys el prestigiós programa Batxillerat Internacional, des de primària (PYP, Primary Years Programme), secundària (MYP Middel Years Programme) i acabant en batxillerat (Diploma Programme). A més, s'està realitzant una inversió important en tecnologia i instal·lacions, amb l'aula virtual com a teló de fons, així com formació específica per al professorat i la integració del programa ‘Everyone can Code’ d’Apple. Curiosament o no, el British College també pretén treballar amb aquesta mateixa firma tecnològica.

L’arribada del British College of Andorra ha obligat el projecte fundat el 1999 per Gaspar Saludes a posar-se les piles i a fer una inversió notable en noves tecnologies

A més, a partir del pròxim curs, els alumnes de l'Agora International Andorra tindran la possibilitat d'obtenir el diploma dual americà-espanyol, que dota d'una doble titulació: el Batxillerat a Espanya i l'American High School Diploma, el que, segons el centre, “habilita els alumnes l'accés a universitats americanes, emfatitza la immersió en anglès, la capacitació tecnològica i el desenvolupament personal de l’alumne”. Els idiomes també han de tenir un pes cabdal. En aquest sentit, “el projecte lingüístic està marcat per una forta internacionalització: anglès, castellà i francès són llengües vehiculars, reforçats amb el català durant tot el període, en una immersió lingüística que es realitza des d'infantil fins a batxillerat”.

Sense cap mena de dubte, l’increment de la competència haurà estat un element esperonador. Si dilluns el director general del grup del qual forma part el British College of Andorra assegurava que es convertiria en la millor escola de tot el país, durant la reunió d’aquest dijous a l’Aldosa el clam era que el nou Agora International Andorra passi a “convertir-se en referent dins el Principat d’Andorra".

-

Relacionat

L’arribada del British College aguditza la incertesa sobre el Col·legi Internacional del Pirineu
Un moment de la segona reunió informativa que es va celebrar en un cèntric hotel de la capital. Drets, a l\'esquerra Rafael Valverde, i a la dreta, Howard Thomas.

Relacionat

Entre 9.250 i 11.750 euros anuals per estudiar deu mesos al British College of Andorra

Comentaris

Trending