L’alberg de la Comella es perfila com la seu d’un col·legi britànic privat

El procés d’externalització de l’equipament engegat el novembre pel comú d’Andorra la Vella entra a la seva recta final i una British School seria l’alternativa que més convenç

Comentaris

Una imatge de l\'alberg de la Comella, tancat des del febrer passat.
Una imatge de l\'alberg de la Comella, tancat des del febrer passat.

El comú va posar en marxa el novembre el procés de privatització de l'alberg. Com a mínim s’haurien interessat per poder ocupar la infraestructura que ara fa just un any que està tancada un centre d’alt rendiment esportiu i una escola de formació hotelera, a banda del British School que té tots els números de ser l'escollit. La voluntat del centre educatiu ja implantat a Espanya seria poder posar en marxa línies de preescolar i primària el proper mes de setembre i, després, anar ampliant.

L’alberg de la Comella té tots els números per convertir-se en un centre educatiu privat que seguiria el sistema educatiu britànic. Una British School, vaja. Aquesta és la proposta que més convenç els dirigents comunals d’Andorra la Vella que el novembre passat van posar en marxa un concurs per privatitzar l’equipament. L’adjudicació formal s’ha de dur a terme en termini de temps relativament breu. De fet, la voluntat inicial de la majoria demòcrata, que just ara fa un any que manté tancada la infraestructura, ja era decidir el concessionari durant la primavera.

El comú hauria rebut interès per explotar l’alberg, l’equipament, almenys de tres grups empresarials amb activitats clarament diferents: una escola d’hostaleria, un centre d’alt rendiment esportiu i l’esmentada escola britànica. Finalment, aquesta darrera seria la proposta que té més bisos per avançar. Es tractaria d’un centre privat implantat en diversos llocs de l’Estat espanyol (Barcelona, Màlaga…) i avalat per l’Associació de Col·legis Britànics a Espanya (NABSS).

Si la qüestió acaba confluint, els passos a fer s’haurien de donar amb relativa facilitat. La voluntat del centre interessat en aterrar a Andorra seria començar a impartir classes el proper mes de setembre. Ho faria amb línies de preescolar i primària. Més endavant aniria ampliant línies. La intervenció que s’hauria de fer en l’equipament, des del punt de vista de l’adequació, no seria especialment rellevant. El comú espera rebre un cànon d’uns 40.000 euros més una renda mensual propera als 4.000 euros.

Des del Col·legi Internacional del Pirineu se seguiria amb molta atenció el procés: els pares per poder gaudir d'una alternativa; el centre per saber si tindrà competència

La possible arribada d’aquest centre privat amb pla d’ensenyament britànic ja circula en determinats àmbits del Principat. De fet, se segueix la possible implantació d’aquesta escola a la Comella des Col·legi Internacional del Pirineu. Ho segueixen tant els pares d’alumnes, que veuen amb aquesta possibilitat una alternativa a l’escola on fins ara porten els seus fills, com els responsables del centre, a qui els podria sorgir un competidor especialment dur. És clar que el ministeri d’Educació també hi ha de jugar el seu paper. 

Però també és cert que la inclusió del col·legi ubicat a l’Aldosa de la Massana al grup internacional NACE no ha suposat el revulsiu que havia de ser. Lluny d’això, cada vegada sorgeixen més dificultats. Justament, una de les problemàtiques que pateix el centre massanenc té a veure amb l’ensenyament de llengües i, concretament, amb l’anglès. Segons les fonts consultades, el Col·legi Internacional del Pirineu com més va més problemes tindria per tenir docents qualificats en aquesta matèria.

Comentaris

Trending