El Banc d'Aliments atén més de 500 persones i 400 són temporers

Les demandes d’ajuda han augmentat substancialment durant les darreres setmanes

-
-
El Banc d'Aliments de Càritas Andorrana ha atès, des de principis d'any, a més de 500 persones. Hi ha 45 famílies que estan rebent un seguiment, després que les darreres setmanes s'hagi experimentat un augment important en la demanda d'ajudes. Entre les persones beneficiàries hi ha uns 400 temporers.

Amb els temporers s'ha dut a terme una acció específica coordinada amb el Govern i els comuns. Aquesta acció es va iniciar el 6 de març i, fins a la data, s'han repartit un total de 327 lots quinzenals d'alimentació, higiene i neteja.

El Banc d'Aliments és un projecte d’aprofitament d’aliments i de productes de primera necessitat en favor de les persones més necessitades d’Andorra. Vol lluitar contra la pobresa, afavorir la disminució de l’exclusió social i promoure i contribuir al desenvolupament sostenible i a la reutilització més eficient dels recursos, tot reduint la generació de residus alimentaris. Càritas està en coordinació amb els tècnics del ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut per tal d’optimitzar els recursos, evitar duplicitats i arribar a tota la població en situació de necessitat.

A més, també ha donat resposta a les demandes específiques produïdes per aquesta situació i ofereix les solucions personalitzades per cada cas aprofitant els recursos existents i en funcionament, sempre intentant minimitzar el risc de contagi i coordinant les accions, principalment amb el Govern. 

Comentaris

Trending