El 33% de l'energia que es compra a Espanya serà renovable a partir de 2021

El director general de FEDA, Albert Moles, i el president d'Endesa Energia, Javier Uriarte, signen un contracte per deu anys

A partir de 2021, el 33% de l'energia que FEDA compri a  l'empresa espanyola Endesa Energia provindrà de fonts 100% renovables certificades. És la base del contracte que aquest dimarts ha signat el director general de l'elèctrica andorrana amb el president de l'espanyola. Un contracte a 10 anys a un preu tancat que permetrà reduir la fluctuació del preu de mercat. Les dues elèctriques també treballen en altres projectes de col·laboració.

El director general de FEDA, Albert Moles, i el president d’Endesa Energia, Javier Uriarte, han signat un conveni referent a la compra d’energia d’origen renovable. El contracte s’emmarca en la voluntat de les dues entitats d’apostar fermament per la reducció de les emissions de CO2. Moles, ha recordat que la voluntat de l’entitat és apostar cada vegada més per les energies renovables i per la reducció de les emissions de CO2, i que aquest compromís no es pot inscriure només en la producció pròpia d’electricitat, sinó que s’ha d’estendre a l’energia que s’importa, ja que encara representa la major part del que es consumeix.


Així doncs, el contracte preveu que a partir del 2021 s’importin anualment 70 GWh d’energia elèctrica amb certificació d’origen renovable. Aquesta xifra equival aproximadament al 33% de l’energia elèctrica que s’importa d’Espanya anualment. Pel que fa a la resta de l’electricitat que s’importa d’Espanya se seguirà fent com fins ara, a través d’Endesa però comprant-la a preu de mercat i amb el 'mix' energètic que hi hagi en el moment. És a dir, que no quedarà definida quina part d’aquesta és d’origen renovable. Gràcies a aquest compromís, FEDA podrà oferir una energia més neta als ciutadans d’Andorra, però a més, en un futur es podrà anar augmentat el percentatge d’energia renovable certificada.

El president d’Endesa Energia, Javier Uriarte, ha explicat que per a Endesa és un gran pas poder garantir una part de venda d’energia d’origen renovable, ja que això demostra la implicació cada vegada major de les empreses elèctriques amb la transició energètica. A més, ha assenyalat que reforça l’aposta d’Endesa per la producció d’energia neta, que és un dels pilars de la política de transició energètica. FEDA i Endesa mantenen una molt bona relació des de l’any 1998 i han volgut estrènyer els lligams amb aquest contracte ja que les dues entitats comparteixen la mateixa visió d’aposta per la transició energètica.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending