El 2020 es començarà a perseguir i sancionar qui no reculli la tifa del gos

Durant tot l’any que ve serà obligat registrar al cens que es crearà a l’efecte l’ADN de l’animal, un pas necessari perquè amb posterioritat es pugui ‘descobrir l’autoria’ de la defecació ‘pública’

-
-

A partir del 2020 es començaran a perseguir i a sancionar els propietaris de gossos que no recullin els excrements que defequin a la via pública els seus animals. Aquesta és la previsió conjunta dels comuns i del Govern. Durant tot el 2019 s’elaborarà el cens obligatori de l’ADN dels cans i l’any següent es començarà a sancionar.

Els cònsols han donat per bo aquest dimarts el full de ruta dissenyat i que s’aixopluga en el marc d’un conveni signat amb el ministeri de Medi Ambient. Aquest proper mes d'agost s'aprovarà el reglament que obligarà a tots els propietaris a censar els gossos amb el corresponent ADN de l’animal. D'aquesta manera, quan es trobin excrements a la via pública i s'analitzin es podrà sancionar al propietari. “Fins que no tinguem el cens complet és impossible aplicar sancions”, ha argumentat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, en la compareixença posterior a la reunió mensual de mandataris comunals. 

La previsió és que el març del 2019 entri en vigor la obligatorietat de fer les proves d’ADN a les mascotes per poder-ne registrar els resultats

Segons el calendari establert aquest proper setembre s'aprovarà el concurs i al novembre s'adjudicarà. El març del 2019 entraria en vigor el regalament amb l'obligatorietat de censar l'ADN del gos i es donaria un termini d'un any per fer la inscripció. Tot plegat trasllada fins al 2020 l'inici de les sancions si no hi ha cap alteració de les previsions. El març del 2019 entraria en vigor el reglament del Govern, on s'especifica l'obligatorietat de fer la prova de l'ADN al gos i inscriure els resultats en un registre (de la mateixa manera que és obligatori que el gos porti el xip identificador).Amb l'entrada en vigor del reglament, l'administració deixaria un termini aproximat d'un any per fer la inscripció. L’import de les sancions encara no s’ha establert.

El projecte de l'ADN caní impulsat pels set comuns des de ja fa gairebé més d'un any i mig, comença arribar “a una fase avançada” després de molts mesos de canvis. “Sabem que és llarg però són totes les formalitats que hem de fer, per fer-ho bé”, ha justificat la tardança el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, en afirmacions recollides per l'agència ANA. També segons el calendari establert aquest proper setembre s'aprovarà el concurs per trobar l'empresa que haurà de fer les proves d'ADN als gossos i també l'anàlisi dels fems, i al novembre s'adjudicarà. El comú d'Escaldes-Engordany ha estat el facultat per convocar el concurs, en nom de les set parròquies.

Comentaris (1)

Trending