La XXII Jornada de les ciències es centra en els avenços científics i els reptes ètics

Al llarg d’aquest dimecres s’espera que els alumnes i professors reflexionin, plegats, a l’entorn d’una qüestió d’actualitat que, en aquesta ocasió, segueix la temàtica que es va iniciar l’any passat

Inauguració de la XXII Jornada de les ciències
Inauguració de la XXII Jornada de les ciències SFGA

Aquest dimecres s’ha inaugurat la XXII Jornada de les ciències, que s’ha centrat a debatre sobre les descobertes de la humanitat, seguint així la mateixa temàtica que es va iniciar l’any passat. Aquesta trobada pretén que alumnes i professors reflexionin, plegats, a l’entorn d’una qüestió d’actualitat. Concretament, hi prendran part 155 estudiants i 12 educadors de l’Escola Andorrana de batxillerat, el Colegio Español Maria Moliner, el Lycée Comte de Foix i el Col·legi Sant Ermengol.

Professors de les diverses assignatures científiques de batxillerat participen en l’organització de la Jornada, que pretén, d’una banda, dinamitzar les assignatures de biologia, matemàtiques, i física i química i, d’altra banda, permetre a professors dels tres sistemes educatius de treballar plegats i de compartir experiències educatives.

El conferenciant escollit per aquesta nova edició ha estat Salvador Macip. És catedràtic de medicina molecular al Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester i director als Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya. En la conferència ‘El futur dels humans’, que ha obert la jornada abans de la celebració dels tallers, Macip ha explicat als alumnes els diferents avenços que s’han viscut durant aquest segle a nivell científic i quines poden ser les conseqüències o problemes ètics que es poden plantejar a partir d’ara. “A partir del moment que vam poder llegir la informació genètica que contenen les nostres cèl·lules, es van obrir un munt de noves possibilitats, la més extrema de les quals és modificar els humans del futur”, ha exposat l’investigador.

En la conferència prevista per aquesta tarda, ‘Es pot curar el càncer?’, Macip explicarà els avenços científics relacionats amb el càncer i tots els reptes que queden per assolir.

Etiquetes

Comentaris

Trending