Vilarrubla veu als docents “tranquils” un cop confirmat que no faran tests Covid als alumnes

La ministra fa un balanç “positiu” del desenvolupament, fins ara, del curs, tot destacant que “no hi ha cap centre tancat” i que “els estudiants estan poden fer ensenyament presencial”

Vilarrubla, a l'esquerra, durant l'acte de cloenda del curs de voluntaris de la natura.
Vilarrubla, a l'esquerra, durant l'acte de cloenda del curs de voluntaris de la natura. SFGA/ C.ESTEVE

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla ha fet un balanç positiu del desenvolupament del curs escolar fins al moment i de com s’han adaptat els diferents sistemes d’ensenyament a les mesures per controlar l’expansió del coronavirus. Així, ha destacat que a 20 de novembre no hi ha cap centre tancat i està reduint-se el nombre de classes amb afectació. També ha assegurat que, un cop confirmat que no hauran de fer els tests als alumnes, els docents estan “més tranquils”.

Així, la ministra ha afirmat que, amb relació al desenvolupament del curs escolar, “el balanç és positiu” tot remarcant que “a 20 de novembre, tenim totes les escoles obertes” i que aquest “era el gran objectiu”. Ha admès, però, que no han estat uns mesos senzills. “Ha estat difícil i hi ha hagut moments complicats”, ha comentat, en clara referència, sense mencionar-la, al tancament abans de Tots Sants de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp. Vilarrubla ha reconegut també que una mesura que ha ajudat els darrers dies és el fet de fer obligatòria la mascareta per als alumnes de més edat.

Tot i aquests entrebancs, la titular d’educació ha volgut destacar que “els estudiants han pogut seguir l’ensenyament de forma presencial, que és l’aposta que hem fet com a país”. Un objectiu que, ha volgut posar en relleu, “estem aconseguint gràcies als esforços de tothom”.

El ministre de Salut, Joan Martínez, l'1 de setembre durant el cribratge educatiu d'inici de curs.

Relacionat

La Creu Roja farà el cribratge hivernal a les escoles i Grandvalira testarà els alumnes del Pas

Entre ells, els docents. I sobre ells, la titular d’Educació ha acceptat que “hi va haver un moment de confusió” amb relació a la possibilitat que haguessin de fer o supervisar la realització de proves entre l’alumnat. Això, ha indicat, “s’ha intentat aclarir” i, ara, al seu entendre, “estan tranquils”.

I ho estan, ha afirmat Vilarrubla, per un doble motiu. Primer, “perquè es faran les proves de manera freqüent a personal i alumnes”, fet que “ajudarà a reduir el nombre d’aules tancades”. I, segon, “perquè no seran ells els que les hauran de fer”.

Comentaris

Trending