Vilarrubla reconeix que la resolució del conflicte de l'alumna del vel avança lentament

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior diu que continuen treballant amb la família perquè l'escolar i el seu germà tornin a les classes el més aviat possible

Comentaris

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Toni Solanelles

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha reconegut que la resolució de l'alumna del Lycée Comte de Foix que ha deixat d'assistir, amb el seu germà, a l'escola, en no poder portar el vel avança lentament. "L'objectiu és que aquests alumnes tornin a escola i seguim treballant amb la família perquè això sigui possible com més aviat millor". Ha fet aquests declaracions després de l'acte d'inauguració de l'edifici de la Universitat Carlemany a Sant Julià de Lòria.

En els primers contactes que s'han mantingut, un d'ells aquest mateix dimecres, no s'ha pogut arribar encara a un acord i la ministra ha explicat que "en aquests temes s'ha d'anar poc a poc". Aquest dijous hi ha programada una altra trobada. La polèmica va sorgir arran de la decisió d’una família musulmana de no fer anar a classe els seus dos fills menors, d’onze anys, després que el Lycée Comte de Foix deixés clar que la nena no podia presentar-se a l’escola amb el vel, com pretenia.

El cas ha suscitat una àmplia controvèrsia i, pel moment, encara no hi ha cap demanda per canviar els dos alumnes de centre tot i que des del ministeri asseguren que això, a vegades, no és el més positiu per a l'escolar. No es descarta, fins i tot, poder aplicar amb més rigor el protocol d'absentisme. "El protocol marca un camí molt clar i el primer pas és parlar amb la família i exhaurir les vies de diàleg".

Els dos germans han accedit al Lycée, en aquest cas al collège, després de cursar els estudis a l'escola primària francesa. El reglament dels centres francesos deixen ben clar que són escoles laiques i que qualsevol símbol religiós està totalment prohibit. 

Comentaris (20)

Trending