​Vilarrubla diu que li sap greu que els escolars de l’afer del vel segueixin sense anar a classe

La ministra assegura que des d'Educació es viu amb molta tristesa sempre que un escolar no assisteix a les classes

Comentaris

Ester Vilarrubla.
Ester Vilarrubla. Toni Solanelles

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha dit que li sap greu que els dos germans que van deixar d'assistir a les classes del Lycée Comte de Foix per l'afer del vel segueixin sense escolaritzar. El cas està ara al ministeri d'Afers Socials seguint els protocols d'absentisme. Sobre la possibilitat que els alumnes vagin a estudiar al sistema espanyol, Vilarrubla ha recordat que la demanda del canvi de centre ha de venir per part dels progenitors.

"Des del ministeri d'Educació, sempre que un alumne no va a l'escola ho vivim amb molta tristesa. Pensem que l'educació és un dret fonamental, és clau per a qualsevol persona, i  tenim una gran sort en aquest país que tothom pot anar a l'escola", ha manifestat la ministra Ester Vilarrubla.

Pel que fa a un eventual canvi de sistema educatiu, del francès a l'espanyol, ha assegurat que "és un tema complex ja que la sol·licitud ha de venir de les famílies. Després ja valorem si aquesta situació és la correcta, més enllà d'aquest cas en concret. Cal valorar-ho". Educació no tanca un canvi sempre que s’entengui que els arguments són a favor de l’alumne

El ministeri d'Afers Socials va iniciar el protocol d'absentisme després que el ministeri d'Educació esgotés totes les possibilitats de negociació amb la família. Els dos germans van deixar d'anar a classe al Lycée Comte de Foix a causa de la problemàtica sorgida arran que la nena portés el vel. 

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending